Blondie to jasna wersja brownie, a tutaj przygotowałam je w wersji cytrynowo-migdałowej. To płaskie i słodkie ciasto ma w sobie pełno aromatu, a jego słodycz idealnie przełamują kwaśne dodatki. Postawiłam …
Czekoladowy sernik jaglany na cieście czekoladowym
Lekki czekoladowy „sernik” z kaszy jaglanej na mocno czekoladowym cieście. Całość jest wegańska i nie zawiera żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego. Ciasto jest mocno czekoladowe, a masa serowa delikatna, kremowa i …
Trufle z Nutellą i precelkami
Jeżeli macie ochotę na coś słodkiego, słonego i czekoladowego to te okrągłe drobiazgi są idealne. Trufle z nutellą i precelkami, chrupkie i kremowe jednocześnie. Słone precelki fajnie podkreślają smak czekolady.
Muffinki bananowe z nutellą
Idealne muffinki bananowe z nutellą, mięciutkie i rozpływające się w ustach. Przygotowanie ich jest proste, a robienie zygzaków z nutelli to czysta przyjemność. Będą wspaniałe na podwieczorek, do kawy lub …
Tarta z kremem czekoladowym i karmelizowanymi brzoskwiniami
Tarta na kruchym, migdałowym spodzie z kremem czekoladowym i karmelizowanymi brzoskwiniami. Spód jest bezglutenowy i łatwy do wykonania, zwykłą mąkę zastąpiłam mielonymi migdałami i mąką kukurydzianą.
Pyszne, kruche pieguski to maślane ciasteczka z dodatkiem orzechów, rodzynków i czekolady. Bardzo proste i szybkie do przygotowania. Do ciastek dodałam rodzynki i orzechy laskowe, ale spokojnie można zamienić je …
Brownie z czekoladową bezą i malinami
Niezwykle czekoladowe i słodkie ciasto, którego brzegi mają kruchą, ciągnącą się konsystencję. Do tego czekoladowa beza. Ciężkie, mokre i sycące, przełamane lekko kwaskowatymi malinami posypanymi cukrem pudrem.
Knedle ze śliwkami i Nutellą, obtoczone w orzechowej posypce z kakao. Pyszne, mięciutkie i bardzo delikatne. Soki ze śliwki i krem orzechowy tworzą po ugotowaniu idealny sos.