Proste, kruche ciasto z budyniem i borówkami. To całkiem szybie do przygotowania ciasto, idealne do kawy. Nie potrzeba też dużej ilości składników. Mamy w nim kruche, kakaowe ciasto z gorzką …
Tort czekoladowo-kokosowy z malinami
Przepyszny tort czekoladowo-kokosowy z malinami. W środku znalazło się ciasto mocno czekoladowe i dwa musy. Są to mus kokosowy z białą czekoladą i mus malinowy. Dodatkowo w malinowym musie zatopione …
Mus kokosowy (do tortu)
Bardzo smaczny mus kokosowy do tortu, ale nie tylko. Można śmiało wykorzystać go wszelkich ciast i deserów np. do pucharków lub jako warstwa na pysznym serniku czekoladowym. Mus kokosowy przygotowany …
Mus malinowy (do tortu)
Różowy mus malinowy do tortów i deserów. Puszysty i pyszny. Można wykorzystać go do przełożenia jednej lub wszystkich warstw tortu. Będzie świetny do deserów w pucharkach. Składniki podane w przepisie …
Prosty tort czekoladowo-śmietankowy z owocami
Ten prosty do przygotowania tort czekoladowo-śmietankowy z owocami choć raz powinien zagościć na Waszym stole. Szczególnie latem, gdy mam ogrom przepysznych owoców. Maliny, borówki, porzeczki, czy jeżyny…wszystkie pasują idealnie. Kwaśne …
Krem z mascarpone (do tortów i deserów)
Lekki, śmietankowy krem z masarpone to chyba jeden z najczęściej wykorzystywanych przeze mnie kremów. Nadaje się idealnie do przekładania tortów, jest świetny do babeczek, owoców i wszelkich deserów. Dzięki mascarpone …
Mrożone banany w czekoladzie
Najłatwiejsze lody bananowe, czyli po prostu mrożone banany w czekoladzie. Dodatkowo posypane ulubionymi orzechami, wiórkami kokosowymi lub owocami liofilizowanymi. Ja wykorzystałam orzechy włoskie, wiórki kokosowe, pistacje i odrobinę liofilizowanych malin. …
Blondie z borówkami
Słodkie blondie z borówkami i kruszonką. Wilgotne ciasto z białą czekoladą, soczystymi borówkami i maślaną kruszonką smakuje wspaniale. Do blondie dodajemy skórkę z cytryny, dzięki czemu ma cudowny aromat i …