Świetna, słodka przekąska dla wielbicieli kokosa i oczywiście czekolady. Kokosanki w czekoladzie są przepyszne, lekko chrupiące z wierzchu i miękkie w środku. Przygotowanie ich jest mało skomplikowane i szybkie, a …
Blondie cytrynowo migdałowe z białą czekoladą
Blondie to jasna wersja brownie, a tutaj przygotowałam je w wersji cytrynowo-migdałowej. To płaskie i słodkie ciasto ma w sobie pełno aromatu, a jego słodycz idealnie przełamują kwaśne dodatki. Postawiłam …
Czekoladowy sernik jaglany na cieście czekoladowym
Lekki czekoladowy sernik z kaszy jaglanej na bezglutenowym, mocno czekoladowym spodzie. Dla przełamania słodyczy na wierzch dałam galaretkę z nieco kwaśnymi jeżynami.
Trufle z Nutellą i precelkami
Jeżeli macie ochotę na coś słodkiego, słonego i czekoladowego to te okrągłe drobiazgi są idealne. Trufle z nutellą i precelkami, chrupkie i kremowe jednocześnie. Słone precelki fajnie podkreślają smak czekolady.
Muffinki bananowe z nutellą
Idealne muffinki bananowe z nutellą, mięciutkie i rozpływające się w ustach. Przygotowanie ich jest proste, a robienie zygzaków z nutelli to czysta przyjemność. Będą wspaniałe na podwieczorek, do kawy lub …
Tarta z kremem czekoladowym i karmelizowanymi brzoskwiniami
Tarta na kruchym, migdałowym spodzie z kremem czekoladowym i karmelizowanymi brzoskwiniami. Spód jest bezglutenowy i łatwy do wykonania, zwykłą mąkę zastąpiłam mielonymi migdałami i mąką kukurydzianą.
Kruche i smaczne ciasteczka z orzechami, rodzynkami i czekoladą. Dzięki połączeniu mąki pszennej i ryżowej są bardziej lekkie i sypkie. Można jednak zrobić je w całości z mąki pszennej i …
Brownie z czekoladową bezą i malinami
Niezwykle czekoladowe i słodkie ciasto, którego brzegi mają kruchą, ciągnącą się konsystencję. Do tego czekoladowa beza. Ciężkie, mokre i sycące, przełamane lekko kwaskowatymi malinami posypanymi cukrem pudrem.