Muffinki czekoladowo-bananowe z masłem orzechowym

To naprawdę łatwy do przygotowania przepis, składniki mogą być prosto z lodówki.
Banany – Dojrzałe banany, z brązowymi plamami na skórce. Są bardziej słodkie i mniej mączne.
Jogurt – Jeśli nie jogurtu naturalnego, można zastąpić go maślanką.
Cukier brązowy – Polecam brązowy, ale oczywiście można go zastąpić białym cukrem.
Czekolada – Najlepiej gorzka między 60-80%.
Masło orzechowe – Gładkie lub crunchy, masło orzechowe w 100% z orzechów, bez dodatków.
Przepis na 12 muffinek.
Bananowe muffinki najlepsze są w dniu pieczenia, ale następnego dnia również są smaczne, choć nieco cięższe i mniej miękkie.
Przechowujemy je w szczelnym pojemniku, w temperaturze pokojowej.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.