Muffinki czekoladowe

Muffinki są naprawdę proste do przygotowania.
Składniki nie muszą być w temperaturze pokojowej, mogą być z lodówki.
Czekolada – Najlepiej wymieszać czekoladę gorzką i mleczną. Można jednak użyć tyko gorzkiej lub tylko mlecznej jeżeli macie ochotę.
Przepis na 12 średnich lub 20-22 małe muffinki. W zależności od foremki. Ja robiłam w standardowej i wyszło mi 12 sztuk, jednak papilotki zrobiłam sama z papieru do pieczenia. Dlatego do każdej papilotki dałam podwójną porcję bo wiedziałam, że ciasto nie wypłynie.
Muffinki przechowywać w pojemniku lub zabezpieczone folią, w temperaturze pokojowej. Będą dobre przez 3 dni.
Mocno czekoladowe babeczki brownie z kremem z masła orzechowego. Nie ma co ukrywać, to jest propozycja dla wszystkich, którzy lubią zjeść coś konkretnie słodkiego.
Prosty przepis na Czekoladowe muffinki z białą czekoladą. Niezwykle smaczne i szybkie w przygotowaniu. Muffinki są miękkie i wilgotne dzięki bananom, a biała czekolada na wierzchu przypieka się, twardnieje i lekko karmelizuje.
Bezglutenowe muffinki bananowe z nutellą, mięciutkie i rozpływające się w ustach. Przygotowanie ich jest proste, a robienie zygzaków z nutelli to czysta przyjemność. Delikatnie wyczuwalne są także wiórki kokosowe, więc połączenie wszystkiego w jednej muffince jest niezwykle smaczne.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.