Muffinki bananowe z nutellą

– 3 dojrzałe banany
– 100 g zmielonych wiórków kokosowych
– 110 g mąki ryżowej
– 40 g mąki ziemniaczanej
– 2 jajka
– 90 g masła
– 1/3 szklanki cukru
– 2 łyżeczki proszku
– Nutella (mały słoiczek)
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami.
Roztopić masło w garnuszku i odstawić aby przestygło. W misce rozgnieść banany, dodać cukier i wbić jajka, wymieszać wszystko. Do masy wlać wystudzone masło i połączyć składniki. Następnie wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto odstawić na 10 minut, powinno odrobinę zgęstnieć.
Nałożyć ciasto do papilotek na wysokość ¾. NA każdą porcję ciasta nałożyć czubatą łyżeczkę nutelli i patyczkiem zrobić zygzaki.
Piec ok. 30 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić na kratce.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.
1 komentarz