Muffinki bananowe z nutellą

Te bananowe muffinki są bardzo proste do przygotowania, pamiętajcie:
Banany – Dojrzałe banany, z brązowymi plamami na skórce. Są bardziej słodkie i mniej mączne.
Jogurt – Użyłam naturalnego, gęstego jogurtu. Można zamienić go także na gęstą, kwaśną śmietanę z kubeczka.
Jeśli Nutella jest bardzo gęsta, można przełożyć ją do miseczki i włożyć do większej z ciepłą wodą. Będzie łatwiej zrobić zawijasy na cieście bananowym,
Przepis na 12 muffinek.
Bananowe muffinki najlepsze są w dniu pieczenia, ale następnego dnia również są smaczne, choć nieco cięższe i już odrobinę mniej miękkie.
Przechowujemy je w szczelnym pojemniku, w temperaturze pokojowej.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.
1 komentarz