Mini serniczki Black Forest

Składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego jajka, ser i śmietankę należy wyciągnąć wcześniej z lodówki.
Masę serową warto przygotować blenderem, wtedy jest bardziej kremowa.
Ser biały – Można użyć twarogu półtłustego trzykrotnie zmielonego lub twarogu sernikowego, gotowego w wiaderku. Warto mieć swój sprawdzony ser, ja użyłam Ulubiony z Wielunia.
Pieczenie serniczków – Serniczki piekłam w kąpieli wodnej. Wystarczy włożyć formę na babeczki (już z przygotowanymi do pieczenia serniczkami) do większej formy do pieczenia. Następnie wlać zagotowaną, gorącą wodę do połowy wysokości formy na babeczki i wstawić do piekarnika.
Pieczenie w kąpieli wodnej sprawia, że babeczki nie pękają i są równe.
Wiórki czekoladowe można łatwo przygotować przy pomocy obieraczki do warzyw.
Przepis na 12 serniczków.
Przechowywać serniczki w lodówce, zamknięte w szczelnym pojemniku (żeby nie nabrały innych zapachów). Spożyć do 2-3 dni.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.
Czym mogę zastąpić wiśnie?
Może Pani położyć na wierzch świeże truskawki, maliny lub np. dżem z czarnej porzeczki, powidła śliwkowe też będą pasować 🙂