Babeczki czekoladowe cappuccino (bez mąki)

Jajka – powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego trzeba wcześniej wyjąć je z lodówki. Można też przyspieszyć ten proces i włożyć je do miski z ciepłą wodą na 10 – 15 minut, wymieniając wodę na ciepłą jakby ostygła.
Czekolada – Gorzka, najlepiej między 60-80%
Babeczek nie piec zbyt długo bo będą za suche, 18-20 minut wystarczy. Babeczki urosną z górką, która zapadnie się podczas studzenia.
Kawa – mocna kawa instant. Do przepisu potrzeba 1,5 łyżeczki kawy (3 gramy).
Śmietanka i mascarpone do kremu powinny być dobrze schłodzone, najlepiej przez noc w lodówce.
Przepis na 10-11 babeczek.
Przechowywać babeczki w szczelnym pojemniku, w lodówce, do 2-3 dni.
Babeczki bez sosu i kremu mogą pozostać w temperaturze pokojowej.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.
Przepiekne i ten kremik kawowy pycha. Czy mogę użyć foremek silikonowych, z nich zapewne łatwiej wydostanie babeczki♥️
Dziękuję:) Może Pani, ale od papierowych papilotek też ładnie odchodzą. Pozdrawiam!