Łaciaty placek z czereśniami

Jajka do ciasta – Powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego trzeba wcześniej wyjąć je z lodówki. Można też przyspieszyć ten proces i włożyć je do miski z ciepłą wodą na 10 – 15 minut, wymieniając wodę na ciepłą jakby ostygła.
Śmietana – Kwaśna śmietana 18% w kubeczku. Śmietana powinna być w temperaturze pokojowej. Jeśli macie śmietanę prosto z lodówki, można potrzebną ilość przełożyć do miseczki i włożyć ją do miski z ciepłą wodą. Zamieszać od czasu do czasu lub wymienić wodę jakby ostygła. Powinna ocieplić się w ciągu 15 minut.
Czekolada – Gorzka 60-80%, ale można użyć mlecznej jeśli macie ochotę.
Przepis na okrągłą formę/tortownicę o średnicy 22 cm.
Ciasto przez 24 godziny można zostawić w temperaturze pokojowej, w formie, zabezpieczone folią spożywczą. W lodówce przechowywać do 2 dni.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.