Babeczki brownie z kremem fistaszkowym

Jajka – Powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego trzeba wcześniej wyjąć je z lodówki. Można też przyspieszyć ten proces i włożyć je do miski z ciepłą wodą na 10 – 15 minut, wymieniając wodę na ciepłą jakby ostygła.
Czekolada – Gorzka, najlepiej między 60-80%.
Składniki na krem fistaszkowy powinny być w temperaturze pokojowej.
Mimo, że śmietanki jest tylko 1 łyżka, to nadaje ona bardziej kremowej konsystencji.
Gotowe babeczki z kremem można posypać posiekanymi orzechami, wiórkami czekolady lub posypką czekoladową.
Przepis na 12 niewielkich babeczek.
Babeczki przechowywać w szczelnym pojemniku, w lodówce, do 3 dni. 20 minut przed podaniem wyciągnąć babeczki z lodówki, krem i ciasto ocieplą się i będą mniej twarde.
Prosty przepis na Czekoladowe muffinki z białą czekoladą. Niezwykle smaczne i szybkie w przygotowaniu. Muffinki są miękkie i wilgotne dzięki bananom, a biała czekolada na wierzchu przypieka się, twardnieje i lekko karmelizuje.
Ekspresowe i przepyszne korzenne brownie z pierniczkami. Brownie jak to brownie, maziste, lekko zakalcowate i wspaniałe. Z przyprawą do piernika wyborne, a do tego kilka pierniczków na wierzchu i mamy świetny pomysł na świąteczny wypiek dla zabieganych, fanów czekolady i słodkości. Wystarczy jeden kawałek i nie będziecie myśleć o niczym innym.
Bezglutenowe muffinki bananowe z nutellą, mięciutkie i rozpływające się w ustach. Przygotowanie ich jest proste, a robienie zygzaków z nutelli to czysta przyjemność. Delikatnie wyczuwalne są także wiórki kokosowe, więc połączenie wszystkiego w jednej muffince jest niezwykle smaczne.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.
W przepisie na krem brakuje informacji o dodaniu śmietany, ktota została wymieniona w składnikach.
Faktycznie, dziękuję za czujność! Śmietankę dodajemy na sam koniec miksowania, żeby się wmieszała. Pozdrawiam serdecznie 🙂