Pralinki z masłem orzechowym

– Składniki na krem powinny być w temperaturze pokojowej.
– Mimo, że śmietanki jest tylko 1 łyżka, to nadaje ona bardziej kremowej konsystencji.
– Krem można przygotować dzień wcześniej i zostawić np. na noc w lodówce. Następnie formować trufle.
– Kremowe kulki formować dość szybko.
– Kulki kremu wyciągane z zamrażarki szybko się ocieplają, dlatego najlepiej wyciągać je po 3 sztuki ( do polania czekoladą) i resztę zostawiać w zamrażarce.
– Zamrożone kulki kremu zanurzać w czekoladzie dosyć szybko. Można pomagać sobie widelczykami. Podczas wyjmowania kulki z czekolady, jej nadmiar można strząsnąć i dodatkowo zebrać drugim widelczykiem od spodu.
Czekolada – Gorzka, najlepiej między 60-80%.
Składniki na ok. 20 pralinek.
Pralinki przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku, do 3 dni. Można również je zamrozić, przed podaniem zostawić w temperaturze pokojowej na 15-20 minut.
Jeżeli macie ochotę na coś słodkiego, słonego i czekoladowego to te okrągłe drobiazgi są idealne. Trufle z nutellą i precelkami, chrupkie i kremowe jednocześnie. Słone precelki fajnie podkreślają smak czekolady. Do polania trufli można użyć zarówno czekolady mlecznej jak i gorzkiej.
Trufle czekoladowe z tego przepisu są delikatne i rozpływają się w ustach. Zamiast nalewki można użyć whisky lub rumu jeżeli lubicie. Przepis jest bardzo prosty, potrzeba zaledwie kilku składników by wyczarować te wytworne i eleganckie kuleczki.
Mocno czekoladowe babeczki brownie z kremem z masła orzechowego. Nie ma co ukrywać, to jest propozycja dla wszystkich, którzy lubią zjeść coś konkretnie słodkiego.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.