Chocololo.pl - czekoladowy blog
  • Strona główna
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Ciasta z kremem
      • Ciasta z owocami
      • Ciasta drożdżowe
      • Ciasta kruche i tarty
      • Ciasta bez pieczenia
    • CIASTECZKA
    • SERNIKI
      • Serniki pieczone
      • Serniki na zimno
      • Mini serniczki
    • BABECZKI I MUFFINKI
    • BABKI
    • TORTY I TORCIKI
    • BROWNIE
    • BEZY
    • CZEKOLADKI
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
      • Walentynki
      • Halloween
    • RÓŻNOŚCI
      • kremy
  • SKLEP
  • kontakt
  • kontakt
Facebook
Instagram
Pinterest
Newsletter
Chocololo.pl – czekoladowy blog
Chocololo.pl – czekoladowy blog
  • CIASTA
    • Ciasta z kremem
    • Ciasta z owocami
    • Ciasta drożdżowe
    • Ciasta kruche i tarty
    • Ciasta bez pieczenia
    • BABKI
    • BROWNIE
    • BEZY
  • CIASTECZKA
  • SERNIKI
    • Serniki pieczone
    • Serniki na zimno
    • Mini serniczki
  • BABECZKI I MUFFINKI
  • TORTY I TORCIKI
  • CZEKOLADKI
  • OKAZJE
    • Boże Narodzenie
    • Wielkanoc
    • Walentynki
    • RÓŻNOŚCI
  • Sklep
  • CIASTA
  • Ciasta bez pieczenia
  • Ciasta kruche i tarty
  • PRZEPISY
  • Walentynki

Tarta Bounty (bez pieczenia)

  • 14 maja 2021
tarta bounty bez pieczenia
tarta bounty bez pieczenia
Total
9K
Shares
30
0
9K

Tarta Bounty (bez pieczenia)

Jeżeli lubicie kokosowo – czekoladowe słodkości Tarta Bounty Was zachwyci. Nie tylko jest pyszna, ale przygotowanie jej jest bajecznie proste i szybkie. Nic nie trzeba piec, ubijać ani ucierać. Jedynie trochę poczekać, aż się dobrze schłodzi. Jednak dla tego smaku można wytrzymać. Tarta Bounty (bez pieczenia) składa się z herbatnikowo – czekoladowego spodu, do tego kokosowa warstwa z białą czekoladą i czekoladowa polewa. Do dekoracji pokrojone kokosowe batoniki i odrobina kokosowych wiórków. Rewelacyjna.
tarta bounty bez pieczenia

Tarta Bounty (bez pieczenia) - wskazówki

Herbatniki – Zwykłe herbatniki z ząbkami (Petit Beurre). Jeżeli nie posiadacie malaksera, można herbatniki włożyć do mocnego woreczka i pokruszyć wałkiem.

Czekolada na spód – gorzka, najlepiej min. 60 %.

Czekolada na polewę – Można użyć tylko gorzkiej czekolady. Sama mleczna może być zbyt słodka, warto pomieszać więc gorzką z mleczną.

Przepis na formę do tarty o średnicy 25 cm. Forma z wyjmowanym dnem.

tarta bounty bez pieczenia

Tarta Bounty (bez pieczenia) - przechowywanie

Tartę przechowywać w formie, zabezpieczoną folią spożywczą. Można także w pojemniku spożywczym. Przechowywać w lodówce, spożyć do 3-4 dni.

tarta bounty bez pieczenia

Smacznego!

tarta bounty bez pieczenia

TARTA BOUNTY (BEZ PIECZENIA)

Joanna | chocololo.pl
Jeżeli lubicie kokosowo – czekoladowe słodkości Tarta Bounty Was zachwyci. Nie tylko jest pyszna, ale przygotowanie jej jest bajecznie proste i szybkie.
Przepis na formę do tarty o średnicy 25 cm. Forma z wyjmowanym dnem.
WYDRUKUJ PRZEPIS PRZYPNIJ PRZEPIS UDOSTĘPNIJ PRZEPIS

SKŁADNIKI
  

Składniki na spód

  • 300 g herbatników
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 60 g masła

Składniki na warstwę kokosową

  • 2 szklanki wiórków kokosowych (160 gram)
  • 150 g czekolady białej
  • 250 ml śmietanki 36%
  • 50 g oleju kokosowego

Składniki na polewę

  • 150 ml śmietanki 36%
  • 70 g czekolady gorzkiej
  • 70 g czekolady mlecznej
  • 20 g oleju kokosowego

Dekoracja

  • 3 batoniki kokosowe
  • 1 łyżka wiórków kokosowych

PRZYGOTOWANIE
 

Przygotowanie spodu

  • Formę do tarty wysmarować masłem.
  • Połamane herbatnik umieścić w malakserze i zmiksować aż powstaną okruszki.
  • Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło roztopić w garnuszku, wymieszać jeszcze ciepłe z okruszkami. Dolać czekoladę (również może być jeszcze ciepła) i dokładnie wymieszać.
  • Masę wysypać do formy i wyklepać równo dno i boki. Podociskać, aby spód i boki były zbite. Najlepiej przy pomocy dna szklanki. Spód schować do lodówki na godzinę, po tym czasie przygotować warstwę kokosową.

Przygotowanie warstwy kokosowej

  • Do miski wsypać wiórki kokosowe.
  • W garnuszku podgrzać śmietankę z olejem kokosowym prawie do wrzenia. Zdjąć z ognia i dodać połamaną białą czekoladę. Po chwili zamieszać, czekolada powinna się rozpuścić i powstanie gładki sos.
  • Wlać ciepłą masę do wiórków i wymieszać dokładnie. Jeszcze ciepłe wiórki wyłożyć na schłodzony spod tarty i wyrównać. Po kilku minutach włożyć do lodówki na ok. 2 godziny.

Przygotowanie polewy

  • W garnuszku podgrzać śmietankę z olejem kokosowym prawie do wrzenia. Dodać połamane czekolady i wymieszać. Powstanie gładki sos czekoladowy. Po lekkim ostudzeniu wylać na masę kokosową.
  • Tartę schładzać jeszcze kilka godzin w lodówce (ok. 4-5).

Dekoracja

  • Na schłodzonej tarcie poukładać pokrojone batoniki kokosowe i posypać wiórkami kokosowymi.

Zobacz także:

kokosanki w czekoladzie

KOKOSANKI W CZEKOLADZIE

Świetna, słodka przekąska dla wielbicieli kokosa i oczywiście czekolady. Kokosanki w czekoladzie są przepyszne, lekko chrupiące z wierzchu i miękkie w środku. Przygotowanie ich jest mało skomplikowane i szybkie, a efekt zachwycający.

brownie bounty brownie z kokosem1aaa

BROWNIE BOUNTY

Brownie Bounty to mocno czekoladowy spód, o zbitej, nieco gliniastej i mazistej konsystencji z warstwą słodkiego kokosa. Jest obłędnie pyszne i słodkie, nic dziwnego bo w przepisie jest aż 450 gram czekolady. Warto zapomnieć o kaloriach i zjeść chociaż kawałeczek.

maślane ciasteczka kokosowe z czekoladą

MAŚLANE CIASTECZKA KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ

Kruche, maślane ciasteczka z dużą ilością wiórków kokosowych oblane czekoladą. Ciasteczka są chrupkie, mocno kokosowe i pięknie wyglądają. Są przepyszne i bardzo przyjemnie się je przygotowuje. Zadowolą każdego wielbiciela kokosowych wypieków i nie tylko.

Obserwuj Chocololo:

Facebook

Instagram

Pinterest

Total
9K
Shares
Udostępnij 30
Przypnij 9K
Tweet 0
Podobne składniki
  • biała czekolada
  • herbatniki
  • olej kokosowy
  • śmietana kremówka
  • wiórki kokosowe
Poprzedni artykuł
śmietanowiec z brzoskwiniami na czekoladowym spodzie
  • CIASTA
  • Ciasta z owocami
  • PRZEPISY

Śmietanowiec z brzoskwiniami na czekoladowym spodzie

  • 11 maja 2021
Zobacz przepis
Następny artykuł
Nadziewane babeczki z truskawkami i kremem
  • BABECZKI I MUFFINKI
  • PRZEPISY

Nadziewane babeczki z truskawkami i kremem

  • 18 maja 2021
Zobacz przepis

Newsletter

Zapisz się do newslettera

Może Ci się spodobać
muffinki czekoladowo-bananowe z masłem orzechowym
Zobacz przepis
  • BABECZKI I MUFFINKI
  • PRZEPISY

Muffinki czekoladowo-bananowe z masłem orzechowym

  • Joanna | Chocololo
  • 31 stycznia 2023
tort czekoladowo-śmietankowy z wiśniami
Zobacz przepis
  • OKAZJE
  • PRZEPISY
  • TORTY I TORCIKI
  • Walentynki

Tort czekoladowo-śmietankowy z wiśniami

  • Joanna | Chocololo
  • 26 stycznia 2023
czekoladowe babeczki cappuccino (bez mąki)
Zobacz przepis
  • BABECZKI I MUFFINKI
  • OKAZJE
  • PRZEPISY
  • Walentynki
  • Wielkanoc

Babeczki czekoladowe cappuccino (bez mąki)

  • Joanna | Chocololo
  • 19 stycznia 2023
mini serniczki black forest
Zobacz przepis
  • Mini serniczki
  • OKAZJE
  • PRZEPISY
  • SERNIKI
  • Walentynki

Mini serniczki Black Forest

  • Joanna | Chocololo
  • 12 stycznia 2023
kladdkaka- szwedzkie ciasto czekoladowe
Zobacz przepis
  • BROWNIE
  • CIASTA
  • PRZEPISY

Kladdkaka – szwedzkie ciasto czekoladowe

  • Joanna | Chocololo
  • 10 stycznia 2023
ciasto czekoladowe z nutellą i piankami
Zobacz przepis
  • CIASTA
  • Ciasta z kremem
  • PRZEPISY

Ciasto czekoladowe z Nutellą i piankami

  • Joanna | Chocololo
  • 31 grudnia 2022
paluszki bezowe w czekoladzie
Zobacz przepis
  • CIASTECZKA
  • PRZEPISY

Paluszki bezowe w czekoladzie

  • Joanna | Chocololo
  • 29 grudnia 2022
kostka pomarańczowo-czekoladowa
Zobacz przepis
  • Boże Narodzenie
  • CIASTA
  • Ciasta z kremem
  • OKAZJE
  • PRZEPISY

Kostka pomarańczowo-czekoladowa

  • Joanna | Chocololo
  • 22 grudnia 2022
  1. Agujan pisze:
    22 listopada 2021 o 07:33

    Wygląda pysznie!
    Mam pytanie-Czym mogę zastąpić olej kokosoey?

    Odpowiedz
    1. Joanna | Chocololo pisze:
      22 listopada 2021 o 15:51

      Powinno się udać z masłem, ale smak będzie się trochę różnił. Olej kokosowy dodaje kokosowego smaku 🙂

      Odpowiedz
  2. Nina pisze:
    27 kwietnia 2022 o 20:53

    Czy śmietana 30 % byłaby dobra?

    Odpowiedz
    1. Joanna | Chocololo pisze:
      28 kwietnia 2022 o 18:31

      Tak, będzie ok.

      Odpowiedz
  3. Endzi pisze:
    6 sierpnia 2022 o 20:49

    Przyznaję, że niekoniecznie przepadam za kokosem a ta tarta jest idealna ! mogłabym ją próbować i próbować genialna ! Dziękuję za przepis dzięki któremu polubiłam Bounty i kokos

    Odpowiedz
    1. Joanna | Chocololo pisze:
      7 sierpnia 2022 o 11:12

      Bardzo się cieszę i dziękuję na komentarz! 🙂

      Odpowiedz
  4. Pola pisze:
    16 grudnia 2022 o 07:09

    Czy w formie 31 cm te proporcje podane w przepisie też będą okey?

    Odpowiedz
    1. Joanna | Chocololo pisze:
      16 grudnia 2022 o 11:32

      Niestety, trzeba zwiększyć ilość składników. Na taką formę trzeba dodać ich jeszcze połowę więcej. Pozdrawiam!

      Odpowiedz
  5. Natalia pisze:
    22 grudnia 2022 o 22:10

    Czy mogą być inne ciastka zamiast petit? Np kruche herbatniki?

    Odpowiedz
    1. Joanna | Chocololo pisze:
      23 grudnia 2022 o 11:45

      Jak herbatniki, to mogą być 🙂

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Facebook
Zobacz najbardziej czekoladowy e-book
okładka Brownie idealne
BROWNIE Idealne
Ulubione przepisy:
  • karmelowe szarotki z kremem z białej czekolady
    Karmelowe szarlotki z kremem z białej czekolady
  • torcik czekoladowo-orzechowy z chrupką
    Torcik czekoladowo-orzechowy z chrupką
  • sernik czekoladowy z musem wiśniowym 2
    Sernik czekoladowy z musem wiśniowym (bez pieczenia)
  • tort czekoladowo-kawowy 1aa
    Tort czekoladowo-kawowy
  • tarta bounty bez pieczenia
    Tarta Bounty (bez pieczenia)
Tagi
amaretto banany bezglutenowe biała czekolada borówki budyń cynamon cytryny czereśnie dynia galaretka gruszki herbatniki jabłka jogurt kajmak kakao kawa krówki kwaśna śmietana maliny masa kajmakowa mascarpone masło orzechowe maślanka migdały mleczko kokosowe mleko skondensowane nutella olej kokosowy oreo orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie orzechy ziemne pomarańcze przyprawa piernikowa rodzynki truskawki twaróg wiórki kokosowe śliwki śmietana kremówka żelatyna żurawina
Obserwuj Chocololo
Facebook
Instagram
Pinterest
Newsletter

Newsletter

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych przepisach.

Chocololo.pl - czekoladowy blog
  • kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
© CHOCOLOLO 2020 – 2022 Wszystkie zdjęcia i teksty umieszczane na stronie są własnością autorki bloga. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez wiedzy i zgody jest zabronione.

Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności