Tarta Bounty (bez pieczenia)

Herbatniki – Zwykłe herbatniki z ząbkami (Petit Beurre). Jeżeli nie posiadacie malaksera, można herbatniki włożyć do mocnego woreczka i pokruszyć wałkiem.
Czekolada na spód – gorzka, najlepiej min. 60 %.
Czekolada na polewę – Można użyć tylko gorzkiej czekolady. Sama mleczna może być zbyt słodka, warto pomieszać więc gorzką z mleczną.
Przepis na formę do tarty o średnicy 25 cm. Forma z wyjmowanym dnem.
Tartę przechowywać w formie, zabezpieczoną folią spożywczą. Można także w pojemniku spożywczym. Przechowywać w lodówce, spożyć do 3-4 dni.
Świetna, słodka przekąska dla wielbicieli kokosa i oczywiście czekolady. Kokosanki w czekoladzie są przepyszne, lekko chrupiące z wierzchu i miękkie w środku. Przygotowanie ich jest mało skomplikowane i szybkie, a efekt zachwycający.
Brownie Bounty to mocno czekoladowy spód, o zbitej, nieco gliniastej i mazistej konsystencji z warstwą słodkiego kokosa. Jest obłędnie pyszne i słodkie, nic dziwnego bo w przepisie jest aż 450 gram czekolady. Warto zapomnieć o kaloriach i zjeść chociaż kawałeczek.
Kruche, maślane ciasteczka z dużą ilością wiórków kokosowych oblane czekoladą. Ciasteczka są chrupkie, mocno kokosowe i pięknie wyglądają. Są przepyszne i bardzo przyjemnie się je przygotowuje. Zadowolą każdego wielbiciela kokosowych wypieków i nie tylko.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.
Wygląda pysznie!
Mam pytanie-Czym mogę zastąpić olej kokosoey?
Powinno się udać z masłem, ale smak będzie się trochę różnił. Olej kokosowy dodaje kokosowego smaku 🙂
Czy śmietana 30 % byłaby dobra?
Tak, będzie ok.