Kokosanki w czekoladzie

Kokosanki to dobry przepis, w którym możecie wykorzystać zamrożone białka jaj.
Należy pamiętać by miska, w której ubijamy białka była czysta i sucha. Mieszadła także.
Czekolada – można wykorzystać gorzką lub mleczną (dowolnie)
Przepis na ok. 20 kokosanek.
Przechowywać kokosanki w temperaturze pokojowej, w pojemniku. Będą dobre przez ok. 3 dni. Kokosanki można mrozić. Nie dłużej niż 3 miesiące. Po wyjęciu z zamrażarki pozostawić na 30 minut na talerzyku żeby się ociepliły.
Kruche, maślane ciasteczka z dużą ilością wiórków kokosowych oblane czekoladą. Ciasteczka są chrupkie, mocno kokosowe i pięknie wyglądają. Są przepyszne i bardzo przyjemnie się je przygotowuje. Zadowolą każdego wielbiciela kokosowych wypieków i nie tylko.
Kolejny przepis na brownie, dziś w wersji kokosowej. Brownie Bounty to mocno czekoladowy spód, o zbitej, nieco gliniastej i mazistej konsystencji z warstwą słodkiego kokosa. Jest obłędnie pyszne i słodkie, nic dziwnego bo w przepisie jest aż 450 gram czekolady. Warto zapomnieć o kaloriach i zjeść chociaż kawałeczek.
Mocno czekoladowe, bezglutenowe ciasto bananowe z dodatkiem kokosa. Jest ciężkie, lepkie i bardzo aromatyczne. Podczas pieczenia cały dom wypełnia się jego aromatem, nic tylko parzyć kawę lub herbatę i zajadać.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.