Chocololo.pl - czekoladowy blog
  • Strona główna
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Ciasta z kremem
      • Ciasta z owocami
      • Ciasta drożdżowe
      • Ciasta kruche i tarty
      • Ciasta bez pieczenia
    • CIASTECZKA
    • SERNIKI
      • Serniki pieczone
      • Serniki na zimno
      • Mini serniczki
    • BABECZKI I MUFFINKI
    • BABKI
    • TORTY I TORCIKI
    • BROWNIE
    • BEZY
    • CZEKOLADKI
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
      • Walentynki
      • Halloween
    • RÓŻNOŚCI
      • kremy
  • SKLEP
  • kontakt
  • kontakt
Facebook
Instagram
Pinterest
Chocololo.pl – czekoladowy blog
Chocololo.pl – czekoladowy blog
  • CIASTA
    • Ciasta z kremem
    • Ciasta z owocami
    • Ciasta drożdżowe
    • Ciasta kruche i tarty
    • Ciasta bez pieczenia
    • BABKI
    • BROWNIE
    • BEZY
  • CIASTECZKA
  • SERNIKI
    • Serniki pieczone
    • Serniki na zimno
    • Mini serniczki
  • BABECZKI I MUFFINKI
  • TORTY I TORCIKI
  • CZEKOLADKI
  • OKAZJE
    • Boże Narodzenie
    • Wielkanoc
    • Walentynki
    • RÓŻNOŚCI
  • Sklep
0
  • BABECZKI I MUFFINKI
  • PRZEPISY

Muffinki z borówkami i białą czekoladą

  • 25 sierpnia 2020
Muffinki z borówkami i białą czekoladą
muffinki z borówkami i białą czekoladą
Total
9
Shares
8
0
1

Puszyste i mięciutkie muffinki, z chrupiącą kruszonką, soczystymi borówkami i białą czekoladą. Z dodatkiem skórki cytrynowej, która nadaje cudownego aromatu i orzeźwienia.

Składniki:

– 200 g mąki pszennej (typ 550)

– 100 g mielonych migdałów

– 2 jajka ( w temperaturze pokojowej)

– 0,5 szklanki tłustego jogurtu

– 100 g masła

– 1 łyżeczka proszku do pieczenia

– 1 łyżeczka sody oczyszczonej

– 1 szklanka borówek

– 50 g białej czekolady

– skórka otarta z jednej cytryny (żółta część)

Składniki na kruszonkę:

– 1 łyżka zimnego masła

– 1 czubata łyżka cukru

– 2 łyżki mąki pszennej

– 1 łyżka mielonych migdałów

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C, foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami.

Roztopić masło w garnuszku i odłożyć do wystygnięcia. Borówki umyć i osuszyć.

W misce wymieszać mąkę, migdały, cukier, proszek i sodę. Do drugiej miski wbić jajka, dodać jogurt, wystudzone masło, skórkę z cytryny i połączyć składniki.

Do miski z mokrymi składnikami wsypać mieszankę suchych składników i dokładnie wymieszać. Dodać borówki i posiekaną czekoladę, wymieszać delikatnie.

Przygotować kruszonkę. W miseczce połączyć wszystkie składniki, najlepiej palcami, aż powstaną małe grudki.

Ciasto nałożyć do papilotek, posypać odrobiną kruszonki. Piec ok. 25 minut, do suchego patyczka. Wyciągnąć blaszkę z muffinkami z piekarnika, po 5 minutach przenieść je do ostudzenia na kratkę.

Smaczego!

Muffinki z borówkami i białą czekoladą
Total
9
Shares
Udostępnij 8
Przypnij 1
Tweet 0
Podobne składniki
  • biała czekolada
  • borówki
  • cytryna
  • jogurt
  • migdały
Poprzedni artykuł
przepis na kokosowe trufle bounty
  • CZEKOLADKI
  • PRZEPISY

Trufle Bounty

  • 23 sierpnia 2020
Zobacz przepis
Następny artykuł
odwrócone ciasto bananowe czekoladowe z karmelem
  • CIASTA
  • PRZEPISY

Odwrócone ciasto bananowe z karmelem

  • 26 sierpnia 2020
Zobacz przepis

Newsletter

Zapisz się do newslettera

Może Ci się spodobać
ucierane ciasto czekoladowe z bananami
Zobacz przepis

Ucierane ciasto czekoladowe z bananami

czekoladowe babeczki z kajmakiem i kremem
Zobacz przepis

Czekoladowe babeczki z kajmakiem i kremem

pieczone oponki z jabłkiem i białą czekoladą
Zobacz przepis

Pieczone oponki z jabłkiem i białą czekoladą

Czekoladowe ciasto Michałek porzeczką
Zobacz przepis

Czekoladowe ciasto Michałek z porzeczką

sernik oreo z kajmakową pianką
Zobacz przepis

Sernik Oreo z kajmakową pianką

kokosowe ciasto z ananasem i białą czekoladą
Zobacz przepis

Kokosowe ciasto z ananasem i białą czekoladą

orzechowe ciasteczka z serduszkiem
Zobacz przepis

Orzechowe ciasteczka z serduszkiem

trufle mleczno-orzechowe
Zobacz przepis

Trufle mleczno-orzechowe

  1. Pingback: Muffiny dyniowe z czekoladą - Chocololo.pl - czekoladowy blog
  2. Pingback: Blondie z M&M's - Chocololo.pl - czekoladowy blog
  3. Pingback: Czekoladowe muffinki z białą czekoladą - Chocololo.pl - czekoladowy blog

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Facebook
Zobacz najbardziej czekoladowy e-book
okładka Brownie idealne
BROWNIE Idealne
Ulubione przepisy:
  • karmelowe szarotki z kremem z białej czekolady
    Karmelowe szarlotki z kremem z białej czekolady
  • torcik czekoladowo-orzechowy z chrupką
    Torcik czekoladowo-orzechowy z chrupką
  • sernik czekoladowy z musem wiśniowym 2
    Sernik czekoladowy z musem wiśniowym (bez pieczenia)
  • czekoladowy tort michałek
    Czekoladowy tort Michałek
  • tort czekoladowo-kawowy 1aa
    Tort czekoladowo-kawowy
Tagi
amaretto banany bezglutenowe biała czekolada borówki budyń cynamon cytryny czereśnie dynia galaretka gruszki herbatniki jabłka jogurt kajmak kakao kawa krówki kwaśna śmietana maliny masa kajmakowa mascarpone masło orzechowe maślanka migdały mleczko kokosowe mleko w proszku nutella olej kokosowy oreo orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie orzechy ziemne pomarańcze przyprawa piernikowa rodzynki truskawki twaróg wiórki kokosowe śliwki śmietana kremówka żelatyna żurawina
Obserwuj Chocololo
Facebook
Instagram
Pinterest
Newsletter

Newsletter

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych przepisach.

Chocololo.pl - czekoladowy blog
  • kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
© CHOCOLOLO 2020 – 2023 Wszystkie zdjęcia i teksty umieszczane na stronie są własnością autorki bloga. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez wiedzy i zgody jest zabronione.

Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności