Ciasto czekoladowe z Nutellą i piankami

Jajka – Powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego trzeba wcześniej wyjąć je z lodówki. Można też przyspieszyć ten proces i włożyć je do miski z ciepłą wodą na 10 – 15 minut, wymieniając wodę na ciepłą jakby ostygła.
Kawa – Do ciasta zaparzcie mocne espresso. Można też wykorzystać kawę instant. Wystarczy 1 łyżeczka (saszetka po 2g). Nie trzeba jej zaparzać w wodzie, można po prostu wsypać ją do mleka (wtedy dajcie 100 ml mleka) i masła podczas podgrzewania i wymieszać do rozpuszczenia.
Mascaropne powinno być z zimne, prosto z lodówki.
Nutella powinna być w temperaturze pokojowej.
Śmietanka powinna być dobrze schłodzona.
Przepis na formę o wymiarach 28×23 cm. (wymiary spodu 25×21).
W temperaturze pokojowej, w szczelnym pojemniku lub formie (w której było pieczone) zabezpieczone folią spożywczą. Będzie dobre przez 3-4 dni.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.