Ciasteczka brownie z m&m’s

Ciasteczka są naprawdę proste do przygotowania, należy jednak pamiętać, że:
– Składniki powinny być w temperaturze pokojowej, jajka można przez 10-15 minut ocieplić w ciepłej wodzie.
– Czekolada gorzka powinna być dobrej jakości, najlepiej między 60-80%.
– Żeby ciasteczka były bardziej okrągłe i równe (ciasto będzie dość rzadkie i nakładane łyżką, więc może wyjść nierówne) można po nałożeniu na blaszkę poczekać 3 minuty i delikatnie palcami uformować brzegi.
– Nie piec ciastek dłużej niż 10 minut, będą zbyt suche.
Przepis na ok. 12 ciastek.
Ciasteczka przechowywać w temperaturze pokojowej, zamknięte w szczelnym pojemniku. Powinny zachować świeżość do 4 dni.
Miękkie ciasteczka z orzechami i czekoladą, przełożone maślanym kremem kakaowym. Czy dobre? No pewnie! Obficie przełóżcie kremem.
Proste i bardzo smaczne kruche ciasteczka z dodatkiem czekolady. Idealne kiedy nie ma się ochoty na skomplikowane wypieki, ale coś dobrego by się zjadło. Przygotowanie ich jest naprawdę łatwe i szybkie.
To kruche, maślane ciasteczka z wgłębieniem, do którego trzeba dać coś pysznego. Przeważnie dodaje się dżem, ale ja napełniłam je sosem krówkowym i czekoladą, dodatkowo posypałam solonymi orzeszkami ziemnymi. Mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.