Chrupiąca granola z czekoladą

Przepis można modyfikować według własnych upodobań. Jeżeli nie macie któregoś, lub zastanawiacie się czy można zastąpić jakiś składnik to:
Płatki jaglane można zastąpić owsianymi.
Migdały można zastąpić np. orzechami laskowymi, albo słonecznikiem.
Sok pomarańczowy można zastąpić sokiem jabłkowym.
Rodzynki można zastąpić morelami czy żurawiną suszoną.
Składniki na duży słoik (1l) granoli.
Granolę przesypać do szczelnego słoika, przechowywać w temperaturze pokojowej. Granolę można przechowywać nawet do 2 tygodni.
Zawijane bułeczki drożdżowe z czekoladą i nutką cynamonu, polane sosem z białej czekolady i posypane wiórkami gorzkiej czekolady. Czego chcieć więcej? No może małą filiżankę kawy do tego. Najlepsze jeszcze ciepłe, na śniadanie albo słodki podwieczorek.
Zdrowe i smaczne fit czekoladki z daktyli i orzechów, w formie małych kosteczek, polane gorzką czekoladą. Można z nich zrobić kulki, będzie to wersja szybsza, ale warto spędzić chwilę dłużej w kuchni i przygotować z nich kosteczki.
Krem czekoladowo-orzechowy, czyli przepis na domową Nutellę, i to zaledwie z 3 składników. Jest przepyszny, oczywiście nieco inny niż oryginał, ale równie smaczny (dla mnie smaczniejszy). Wspaniały do naleśników, gofrów, czy po prostu do wyjadania łyżką ze słoiczka.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.