Brownie z Oreo

Ciasto jest bardzo proste do przygotowania.
Jajka – powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego trzeba wcześniej wyjąć je z lodówki. Można też przyspieszyć ten proces i włożyć je do miski z ciepłą wodą na 10 – 15 minut, wymieniając wodę na ciepłą jakby ostygła.
Czekolada – Gorzka, najlepiej między 60-80%
Ciasta nie piec zbyt długo bo będzie za suche, 27-30 minut w piekarniku wystarczy.
Przepis na blaszkę 18×18 cm.
Ciasto najlepiej przechowywać w pojemniku na żywność, lub zabezpieczone folią spożywczą. Może być przechowywanie w temperaturze pokojowej. Najlepiej spożyć do 3-4 dni.
To brownie jest wspaniałe, mocno czekoladowe, maziste tak, że jeszcze ciepłe trudno pokroić. Zanurzone w nim orzechy są chrupiące, upieczone wcześniej w słodkim toffi. Zachęcam do spróbowania. Jeżeli lubicie mocno czekoladowe i słodkie desery, to brownie chrupiący orzech przypadnie Wam do gustu.
Slutty Brownie (trzeba przyznać o dość chwytliwej nazwie) to idealne ciasto, gdy potrzebna jest spora dawka słodyczy i czekolady. A czasem jest potrzebna, prawda? Mamy więc ciasteczkowy spód z kawałkami czekolady, warstwę ciasteczek Oreo i warstwę maksymalnie czekoladowego brownie. Wszystko razem bardzo do siebie pasuje. Z dużą gałką lodów waniliowych to już jest totalna rozpusta.
Brownie z masłem orzechowym to połączenie czekoladowego spodu i kremu maślanego z masłem orzechowym. Całość polana czekoladą wymieszaną z posiekanymi orzechami ziemnymi. Kiedyś może pojawi się lżejsza wersja tego deseru, tymczasem jeszcze raz ostrzegam. Jest słodko, ale pysznie!
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.