Muffinki z truskawkami i białą czekoladą

Śmietana – Kwaśna, gęsta śmietana 18% w kubeczku. Powinna być w temperaturze pokojowej, dlatego trzeba wyciągnąć ją wcześniej z lodówki.
Jajka – Powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego trzeba wcześniej wyjąć je z lodówki. Można też przyspieszyć ten proces i włożyć je do miski z ciepłą wodą na 10 – 15 minut, wymieniając wodę na ciepłą jakby ostygła.
Masło do kruszonki – Zimne, z lodówki.
Przepis na 12 średniej wielkości muffinek.
Muffinki najsmaczniejsze są zaraz po upieczeniu i ostudzeniu, ale następnego dnia będą smaczne. Można przechowywać je w pojemniku, w temperaturze pokojowej.
Mięciutkie, wilgotne i mocno aromatyczne babeczki cytrynowe. Na wierzchu spora ilość kremu z białej czekolady, mascarpone i śmietanki kremówki. Bardzo pyszne połączenie. Babeczki mają wyrazisty cytrusowy smak, a krem na wierzchu jest lekki i puszysty z wyczuwalną słodyczą białej czekolady.
Bardzo czekoladowe, miękkie i wilgotne muffinki z kawałkami gorzkiej i mlecznej czekolady. Delikatne i puszyste, z dodatkiem maślanki. Proste do przygotowania. Pyszne i rozpływające się w ustach. Po prostu trzeba spróbować.
Ciasto czekoladowe z kremem truskawkowym i bezą to deser elegancki i pełen smaku. Spód to mocno czekoladowe ciasto, niby ciężkie a jednak delikatne. Na nim puszysty krem z mascarpone, śmietanki i truskawek, na którym leży chrupka z zewnątrz i miękka w środku beza. Na wierzchu pokrojone świeże truskawki i odrobina czekoladowych wiórków. Koniecznie spróbujcie.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.
Robiłam i wyszły pyszne Będę robić drugi raz urodzinowe do pracy
Najlepsze muffinki jakie jadłam. Wszystkim smakują. Mi wychodzi więcej, ponieważ mam mniejsze foremki.
Dziękuję za super przepis