Chocololo.pl - czekoladowy blog
  • Strona główna
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Ciasta z kremem
      • Ciasta z owocami
      • Ciasta drożdżowe
      • Ciasta kruche i tarty
      • Ciasta bez pieczenia
    • CIASTECZKA
    • SERNIKI
      • Serniki pieczone
      • Serniki na zimno
      • Mini serniczki
    • BABECZKI I MUFFINKI
    • BABKI
    • TORTY I TORCIKI
    • BROWNIE
    • BEZY
    • CZEKOLADKI
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
      • Walentynki
      • Halloween
    • RÓŻNOŚCI
      • kremy
  • SKLEP
  • kontakt
  • kontakt
Facebook
Instagram
Pinterest
Chocololo.pl – czekoladowy blog
Chocololo.pl – czekoladowy blog
  • CIASTA
    • Ciasta z kremem
    • Ciasta z owocami
    • Ciasta drożdżowe
    • Ciasta kruche i tarty
    • Ciasta bez pieczenia
    • BABKI
    • BROWNIE
    • BEZY
  • CIASTECZKA
  • SERNIKI
    • Serniki pieczone
    • Serniki na zimno
    • Mini serniczki
  • BABECZKI I MUFFINKI
  • TORTY I TORCIKI
  • CZEKOLADKI
  • OKAZJE
    • Boże Narodzenie
    • Wielkanoc
    • Walentynki
    • RÓŻNOŚCI
  • Sklep
0
  • CZEKOLADKI
  • PRZEPISY
  • RÓŻNOŚCI

Domowe batoniki Bounty

  • 21 lipca 2022
domowe batoniki Bounty
domowe batoniki Bounty
Total
159
Shares
1
0
158

Domowe batoniki Bounty

Te domowe batoniki Bounty skradną Wasze serca, tym bardziej jeśli lubicie kokos w połączeniu z czekoladą. Są lepsze niż oryginał. Do ich przygotowania potrzeba tylko 3 składników: wiórków kokosowych, słodzonego mleka skondensowanego i czekolady. Tylko tyle. Proste do przygotowania i naprawdę smaczne. Nie można przestać ich podjadać.
domowe batoniki Bounty

Domowe batoniki Bounty - wskazówki

Mleko skondensowane – Czyli zagęszczone, słodzone mleko dostępne w puszkach lub w tubkach metalowych.

Czekolada – Polecam wymieszać czekoladę gorzką ok. 70% i mleczną w równej proporcji. Oczywiście można użyć samej gorzkiej lub samej mlecznej. Myślę, że sama mleczna jest zbyt słodka, ale jeśli lubicie dużo słodyczy, to nic nie stoi na przeszkodzie.

Wiórki kokosowe mieszamy bardzo dokładnie z mlekiem skondensowanym i zostawiamy na 15 minut przed formowaniem. Masa będzie lepka, formujemy z niej niewielkie batoniki. Najpierw porcję masy warto chwilę pościskać w dłoni aż się lekko zbije, następnie uformować ładny kształt batonika i odłożyć na tacę wyłożoną papierem do pieczenia.

Schłodzone batoniki zanurzamy w roztopionej czekoladzie. Dobrze pomóc sobie widelczykami i po zanurzeniu i wyjęciu batonika poczekać kilka sekund aż nadmiar czekolady spłynie. Po oblaniu wszystkich batoników można na wierzchu (nożem lub widelczykiem) zrobić charakterystyczny wzór.

Przepis na ok. 14 batoników.

domowe batoniki Bounty

Domowe batoniki Bounty -przechowywanie

Batoniki przechowywać w lodówce, najlepiej w szczelnym pojemniku. Będą dobre do 4 dni.

Można je też mrozić. W tym celu można je spakować w specjalne woreczki do mrożenia, np. po 2 sztuki. Mrozimy do 3 miesięcy.

domowe batoniki Bounty

Smacznego!

domowe batoniki Bounty

DOMOWE BATONIKI BOUNTY

Joanna | chocololo.pl
Te domowe batoniki Bounty skradną Wasze serca, tym bardziej jeśli lubicie kokos w połączeniu z czekoladą. Są lepsze niż oryginał.
Przepis na ok. 14 batoników.
WYDRUKUJ PRZEPIS PRZYPNIJ PRZEPIS UDOSTĘPNIJ PRZEPIS

SKŁADNIKI
  

  • 210 g wiórków kokosowych
  • 300 g mleka skondensowanego (zagęszczone, słodzone)
  • 150 g czekolady gorzkiej
  • 150 g czekolady mlecznej

PRZYGOTOWANIE
 

  • Do miski wsypać wiórki kokosowe i wlać mleko zagęszczone. Wymieszać bardzo dokładnie i odstawić na 15 minut.
  • Tacę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy kokosowej formować niewielkie batoniki (ok. 5 cm długości) i odkładać na tacę. Schłodzić je w lodówce przez min. 1 godzinę.
  • Czekolady połamać, dać do metalowej miski i rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • Schłodzone batoniki zanurzać w czekoladzie i odkładać na tackę wyłożoną papierem do pieczenia. Batoniki schłodzić w lodówce, gdy czekolada stwardnieje będą gotowe.

Zobacz także:

tarta bounty bez pieczenia
tarta bounty bez pieczenia
domowe czekoladki snickers
domowe czekoladki snickers
brownie z kokosem i truskawkami
brownie z kokosem i truskawkami

Obserwuj Chocololo:

Facebook
Instagram
Pinterest
Total
159
Shares
Udostępnij 1
Przypnij 158
Tweet 0
Podobne składniki
  • mleko skondensowane
  • wiórki kokosowe
Poprzedni artykuł
sernik na zimno z białą czekoladą i brzoskwiniami
  • PRZEPISY
  • SERNIKI
  • Serniki na zimno

Sernik na zimno z białą czekoladą i brzoskwiniami

  • 19 lipca 2022
Zobacz przepis
Następny artykuł
odwrócone ciasto czekoladowe ze śliwkami
  • CIASTA
  • Ciasta z owocami
  • PRZEPISY

Odwrócone ciasto czekoladowe ze śliwkami

  • 26 lipca 2022
Zobacz przepis

Newsletter

Zapisz się do newslettera

Może Ci się spodobać
bananowa babka czekoladowa z nadzieniem
Zobacz przepis

Bananowa babka czekoladowa z nadzieniem

sernik kajmakowy z musem czekoladowym
Zobacz przepis

Sernik kajmakowy z musem czekoladowym

ucierane ciasto czekoladowe z bananami
Zobacz przepis

Ucierane ciasto czekoladowe z bananami

czekoladowe babeczki z kajmakiem i kremem
Zobacz przepis

Czekoladowe babeczki z kajmakiem i kremem

pieczone oponki z jabłkiem i białą czekoladą
Zobacz przepis

Pieczone oponki z jabłkiem i białą czekoladą

Czekoladowe ciasto Michałek porzeczką
Zobacz przepis

Czekoladowe ciasto Michałek z porzeczką

sernik oreo z kajmakową pianką
Zobacz przepis

Sernik Oreo z kajmakową pianką

kokosowe ciasto z ananasem i białą czekoladą
Zobacz przepis

Kokosowe ciasto z ananasem i białą czekoladą

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Facebook
Zobacz najbardziej czekoladowy e-book
okładka Brownie idealne
BROWNIE Idealne
Ulubione przepisy:
  • karmelowe szarotki z kremem z białej czekolady
    Karmelowe szarlotki z kremem z białej czekolady
  • torcik czekoladowo-orzechowy z chrupką
    Torcik czekoladowo-orzechowy z chrupką
  • sernik czekoladowy z musem wiśniowym 2
    Sernik czekoladowy z musem wiśniowym (bez pieczenia)
  • czekoladowy tort michałek
    Czekoladowy tort Michałek
  • tort czekoladowo-kawowy 1aa
    Tort czekoladowo-kawowy
Tagi
amaretto banany bezglutenowe biała czekolada borówki budyń cynamon cytryny czereśnie dynia galaretka gruszki herbatniki jabłka jogurt kajmak kakao kawa krówki kwaśna śmietana maliny mascarpone masło orzechowe maślanka migdały mleczko kokosowe mleko skondensowane mleko w proszku nutella olej kokosowy oreo orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie orzechy ziemne pomarańcze przyprawa piernikowa rodzynki truskawki twaróg wiórki kokosowe śliwki śmietana kremówka żelatyna żurawina
Obserwuj Chocololo
Facebook
Instagram
Pinterest
Newsletter

Newsletter

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych przepisach.

Chocololo.pl - czekoladowy blog
  • kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
© CHOCOLOLO 2020 – 2023 Wszystkie zdjęcia i teksty umieszczane na stronie są własnością autorki bloga. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez wiedzy i zgody jest zabronione.

Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności