Strona główna PRZEPISYCZEKOLADKI Domowe batoniki Bounty

Domowe batoniki Bounty

przez Joanna | Chocololo
domowe batoniki Bounty

Domowe batoniki Bounty

Te domowe batoniki Bounty skradną Wasze serca, tym bardziej jeśli lubicie kokos w połączeniu z czekoladą. Są lepsze niż oryginał. Do ich przygotowania potrzeba tylko 3 składników: wiórków kokosowych, słodzonego mleka skondensowanego i czekolady. Tylko tyle. Proste do przygotowania i naprawdę smaczne. Nie można przestać ich podjadać.
domowe batoniki Bounty

Domowe batoniki Bounty - wskazówki

Mleko skondensowane – Czyli zagęszczone, słodzone mleko dostępne w puszkach lub w tubkach metalowych.

Czekolada – Polecam wymieszać czekoladę gorzką ok. 70% i mleczną w równej proporcji. Oczywiście można użyć samej gorzkiej lub samej mlecznej. Myślę, że sama mleczna jest zbyt słodka, ale jeśli lubicie dużo słodyczy, to nic nie stoi na przeszkodzie.

Wiórki kokosowe mieszamy bardzo dokładnie z mlekiem skondensowanym i zostawiamy na 15 minut przed formowaniem. Masa będzie lepka, formujemy z niej niewielkie batoniki. Najpierw porcję masy warto chwilę pościskać w dłoni aż się lekko zbije, następnie uformować ładny kształt batonika i odłożyć na tacę wyłożoną papierem do pieczenia.

Schłodzone batoniki zanurzamy w roztopionej czekoladzie. Dobrze pomóc sobie widelczykami i po zanurzeniu i wyjęciu batonika poczekać kilka sekund aż nadmiar czekolady spłynie. Po oblaniu wszystkich batoników można na wierzchu (nożem lub widelczykiem) zrobić charakterystyczny wzór.

Przepis na ok. 14 batoników.

domowe batoniki Bounty

Domowe batoniki Bounty -przechowywanie

Batoniki przechowywać w lodówce, najlepiej w szczelnym pojemniku. Będą dobre do 4 dni.

Można je też mrozić. W tym celu można je spakować w specjalne woreczki do mrożenia, np. po 2 sztuki. Mrozimy do 3 miesięcy.

domowe batoniki Bounty

Smacznego!

domowe batoniki Bounty

DOMOWE BATONIKI BOUNTY

Joanna | chocololo.pl
Te domowe batoniki Bounty skradną Wasze serca, tym bardziej jeśli lubicie kokos w połączeniu z czekoladą. Są lepsze niż oryginał.
Przepis na ok. 14 batoników.
5 from 1 vote

SKŁADNIKI
  

  • 210 g wiórków kokosowych
  • 300 g mleka skondensowanego (zagęszczone, słodzone)
  • 150 g czekolady gorzkiej
  • 150 g czekolady mlecznej

PRZYGOTOWANIE
 

  • Do miski wsypać wiórki kokosowe i wlać mleko zagęszczone. Wymieszać bardzo dokładnie i odstawić na 15 minut.
  • Tacę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy kokosowej formować niewielkie batoniki (ok. 5 cm długości) i odkładać na tacę. Schłodzić je w lodówce przez min. 1 godzinę.
  • Czekolady połamać, dać do metalowej miski i rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • Schłodzone batoniki zanurzać w czekoladzie i odkładać na tackę wyłożoną papierem do pieczenia. Batoniki schłodzić w lodówce, gdy czekolada stwardnieje będą gotowe.

Zobacz także:

tarta bounty bez pieczenia
tarta bounty bez pieczenia
domowe czekoladki snickers
domowe czekoladki snickers
brownie z kokosem i truskawkami
brownie z kokosem i truskawkami

Obserwuj Chocololo:

You may also like

2 komentarze

ANGELIKA 13 września 2023 - 18:12

5 stars
SWIETNE PRZEPISY,CZESTO Z NICH KORZYSTAM:)) PROSZE TEŻ O PROPOZYCJE BEZ PIECZENIA-CENY PRADU:(

Reply
Agnieszka 6 lutego 2024 - 20:39

Batoniki Bounty przepyszne. Lepsze niż sklepowe. Polecam

Reply

Zostaw komentarz

Recipe Rating




Chocololo.pl

Najbardziej czekoladowy blog. Znajdziesz tu niesamowicie czekoladowe przepisy na przepyszne ciasta i desery. Upieczesz idealnie czekoladowy tort i obłędny sernik. 

 

ZOBACZ JESZCZE

Newsletter

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych przepisach.

© CHOCOLOLO 2020 – 2023. Rozpowszechnianie, kopiowanie i przetwarzanie materiałów, zdjęć oraz tekstów z bloga jest zabronione.

logo chocololo