Sernik na zimno z białą czekoladą i brzoskwiniami

Herbatniki – Zwykłe herbatniki z ząbkami (Petit Beurre). Jeżeli nie posiadacie malaksera, można herbatniki włożyć do mocnego woreczka i pokruszyć wałkiem.
Pokruszone herbatniki mieszamy z roztopionym masłem przy pomocy łyżki lub szpatułki, ale przyznam, że najlepiej robi się to rękami.
Ser biały – Można użyć twarogu półtłustego trzykrotnie zmielonego lub twarogu sernikowego, gotowego w wiaderku. Warto mieć swój sprawdzony ser, ja użyłam Ulubiony z Wielunia.
Ser powinien być w temperaturze pokojowej.
Śmietanka powinna być dobrze schłodzona.
Składniki na masę serową (poza śmietanką) można połączyć mikserem, ale warto zrobić to blenderem, masa będzie bardziej kremowa.
Brzoskwinie – W syropie, z puszki lub ze słoika.Przed krojeniem brzoskwinie trzeba odcisnąć ręcznikiem papierowym z nadmiaru syropu.
Przepis na tortownicę o średnicy 20 cm.
Sernik przechowywać w formie, zabezpieczony folią spożywczą. Można także w pojemniku spożywczym. Przechowywać w lodówce, spożyć do 3 dni.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.