Brownie z kokosem i truskawkami

Jajka – powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego trzeba wcześniej wyjąć je z lodówki. Można też przyspieszyć ten proces i włożyć je do miski z ciepłą wodą na 10 – 15 minut, wymieniając wodę na ciepłą jakby ostygła.
Czekolada do brownie – Gorzka, najlepiej między 60-80% i mleczna czekolada dobrej jakości.
Ciasta nie piec zbyt długo bo będzie za suche, 25-30 minut wystarczy.
Tężejąca galaretka – to taka galaretka, która już zaczyna się ścinać. Odstawioną do ostygnięcia galaretkę można mieszać od czasu do czasu, po czasie zacznie gęstnieć i podczas mieszania robić się żelowa. Kiedy trochę zgęstnieje i zamieszana będzie zostawiać delikatne nierówności, (jeszcze płynne) to wtedy jest dobry moment żeby wymieszać ją z truskawkami i wylać na ciasto.
Przed krojeniem ciasta warto wyciągnąć je na ok. 40 minut z lodówki. Zmięknie nieco i będzie się lepiej kroić.
Przepis na tortownicę o średnicy 20-22 cm.
Przechowywać w lodówce, można w tortownicy zabezpieczone folią spożywczą. Spożyć do 3 dni.
Tarta Bounty (bez pieczenia) składa się z herbatnikowo – czekoladowego spodu, do tego kokosowa warstwa z białą czekoladą i czekoladowa polewa. Do dekoracji pokrojone kokosowe batoniki i odrobina kokosowych wiórków. Rewelacyjna.
Brownie Bounty to mocno czekoladowy spód, o zbitej, nieco gliniastej i mazistej konsystencji z warstwą słodkiego kokosa. Jest obłędnie pyszne i słodkie, nic dziwnego bo w przepisie jest aż 450 gram czekolady. Warto zapomnieć o kaloriach i zjeść chociaż kawałeczek.
Bardzo smaczny tort kokosowy z białą czekoladą i truskawkami. Tort składa się z treściwego i aromatycznego ciasta kokosowego z dodatkiem białej czekolady. Do tego krem z mascarpone i śmietanki, również z białą czekoladą. Pomiędzy warstwami pokrojone w plasterki truskawki.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.
czy może zostać użyta śmietana 30%?
Tak, nie powinno to wpłynąć na konsystencję masy kokosowej.