Ciasteczka z Oreo i czekoladą

Składniki na ciasteczka powinny być w temperaturze pokojowej.
Czekolada – W przypadku tych ciastek można użyć dowolnej czekolady. W przepisie podałam białą, ale użyłam białej z Oreo, która nieco bardziej rozpuściła się w piekarniku (ma taki krem w środku) i wyszło naprawdę pysznie. Można więc użyć białej, mlecznej lub gorzkiej.
Czekoladę mleczną i białą, które są w temperaturze pokojowej łatwiej pokroić w kosteczki.
Cukier – Cukier brązowy można zastąpić drobnym cukrem białym. Można też użyć cukru pudru, lub samodzielnie zmielić na puder cukier brązowy.
Przepis na ok. 16 ciasteczek.
Ciasteczka przechowywać w szczelnym pojemniku, w temperaturze pokojowej, do 4 dni.
Surowe ciasto, bez pokrojonych ciastek można zostawić w lodówce na 24 godziny lub zamrozić na maksymalnie 3 miesiące.
Napisać o nich, że to ciasteczka z żurawiną i czekoladą to w sumie za mało. To są wypasione ciasteczka z żurawiną, czekoladą, migdałami, skórką pomarańczową i cynamonem. Pełno smaku i zapachu w małym ciasteczku, są naprawdę pyszne. Będą idealne na święta.
Proste i bardzo smaczne kruche ciasteczka z dodatkiem czekolady. Idealne kiedy nie ma się ochoty na skomplikowane wypieki, ale coś dobrego by się zjadło. Przygotowanie ich jest naprawdę łatwe i szybkie.
Pyszne, bezglutenowe ciasteczka z białą czekoladą i żurawiną. Zaraz po upieczeniu są chrupkie z zewnątrz, w środku mokre, o lekko ciągnącej konsystencji. Po prostu rewelacyjne.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.