Ciasteczka z jabłkami, białą czekoladą i krówkami

Składniki na ciasteczka powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego jajka i masło trzeba wyciągnąć wcześniej z lodówki.
Masło pokrojone w małą kostkę szybko się ociepli, natomiast jajko można włożyć do miseczki z ciepłą, ale nie gorącą wodą na 10 minut (w międzyczasie jak woda ostygnie trzeba ją wymienić).
Jabłko – Najlepiej, aby była to odmiana twarda i słodka.
Cukier – Cukier brązowy można zastąpić białym cukrem pudrem.
Przepis na 12 ciastek.
Ciastka przechowywać w temperaturze pokojowej, zamknięte w pojemniku. Trzeba pamiętać, że nie będą cały czas chrupkie i staną się wilgotne przez dodatek jabłka. Ciastka spożyć do 2 dni.
Bardzo smaczne i proste do przygotowania ciasteczka z Oreo i białą czekoladą. Można powiedzieć ciasteczka w ciasteczku. Chrupiące z zewnątrz, delikatne w środku i bardzo słodziutkie. Można je szybko przygotować do popołudniowej kawy, albo po prostu, gdy mamy ochotę na domowe słodkości.
Napisać o nich, że to ciasteczka z żurawiną i czekoladą to w sumie za mało. To są wypasione ciasteczka z żurawiną, czekoladą, migdałami, skórką pomarańczową i cynamonem. Pełno smaku i zapachu w małym ciasteczku, są naprawdę pyszne.
Proste i bardzo smaczne kruche ciasteczka z dodatkiem czekolady. Idealne kiedy nie ma się ochoty na skomplikowane wypieki, ale coś dobrego by się zjadło. Przygotowanie ich jest naprawdę łatwe i szybkie.
Zapisz się do newslettera
Wpisz szukane słowa kluczowe i naciśnij Enter.