Strona główna PRZEPISYBROWNIE Blondie z M&M’s

Blondie z M&M’s

przez Joanna | Chocololo
Blondie z M&M’s 1
Jeżeli lubicie mega słodkości to Blondie z M&M’s będzie idealne.  Nie ma co ukrywać, to ciasto jest bardzo słodkie, lepkie i wilgotne. Najlepiej smakuje po kompletnym wystudzeniu, kiedy staje się twardsze, nieco gumowate. W trakcie pieczenia ciasto rośnie, ale po wyjęciu z piekarnika opada. Jeszcze ciepłe jest tłuściutkie i zakalcowate, jak to Blondie. Można je przechowywać w temperaturze pokojowej, ale spróbujcie choć jeden kawałek z lodówki. Pyszności.
Składniki (forma 18x18cm):

– 150 g białej czekolady

– 70 g drobnego cukru

– 60 g masła

– 100 g mąki pszennej

– 50 g mielonych migdałów

– 2 jajka

– 1 opakowanie cukru waniliowego (ok.16 g)

– ¼ łyżeczki proszku do pieczenia

 – szczypta soli

– duża paczka M&M’s (150 g, użyłam wersji z orzechami)

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 175 stopni C, formę wysmarować masłem i włożyć papierem do pieczenia.

Masło rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać połamaną białą czekoladę. Gdy czekolada się rozpuści zdjąć z palnika, wymieszać i odstawić do wystudzenia.

W misce wymieszać przesianą mąkę, mielone migdały i proszek do pieczenia.

W osobnej misce ubić jajka z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Ubijać aż powstanie jasna, puszysta masa. Wsypać do niej przygotowane suche składniki i delikatnie wmieszać.

Mieszając stopniowo wlewać roztopione masło z czekoladą. Ciasto przelać do przygotowanej formy i delikatnie wyrównać. Na wierzch wysypać M&M’sy.

Piec 30 minut. Wierzch powinien lekko się zarumienić. Ciasto po wyjęciu z piekarnika pozostawić kilka minut w blaszce, następnie przenieść na kratkę do ostudzenia.

Smacznego!
Blondie z M&M’s 1
Blondie z M&M’s 1

Zobacz także:

blondie migdałowo cytrynowe z białą czekoladą

Blondie cytrynowo-migdałowe z białą czekoladą

Pyszne i łatwe w przygotowaniu ciasto, które jest jasną wersją popularnego Brownie. W tym przepisie na Blondie, połączenie białej czekolady i skórki cytrynowej nadaje mu orzeźwiający smak i aromat. Po upieczeniu można oprószyć je cukrem pudrem lub polać białą czekoladą i posypać dodatkowo skórką z cytryny.

muffiny z borówkami i białą czekoladą 3

Muffinki z borówkami i białą czekoladą

Puszyste i mięciutkie muffinki, z chrupiącą kruszonką, soczystymi borówkami i białą czekoladą. Z dodatkiem skórki cytrynowej, która nadaje cudownego aromatu i orzeźwienia.

najlepsze muffiny dyniowe z czekoladą 1

Muffiny dyniowe z czekoladą

Muffiny dyniowe z czekoladą są wspaniałym pomysłem na jej wykorzystanie. Mięciutkie i puszyste, można jeść jeszcze ciepłe. W tym przepisie wykorzystałam dynię Hokkaido, po upieczeniu i zblendowaniu na puree jest gęsta i mączna, idealna do muffinek. Z podanych składników wychodzi 10 muffinek średniej wielkości.

Obserwuj Chocololo na:

You may also like

1 komentarz

Ola 24 maja 2023 - 09:39

Brownie uwielbiam ale blondie przyznam , ze jeszcze nie próbowałam choć wyglada smakowicie, myśle , ze wkrótce się skuszę , zrobię zakupy by kupić produkty M&My i biała czekolade(bo tego w domu nie mam) i upieke , ciekawa jestem smaku♥️❤️

Reply

Zostaw komentarz

Chocololo.pl

Najbardziej czekoladowy blog. Znajdziesz tu niesamowicie czekoladowe przepisy na przepyszne ciasta i desery. Upieczesz idealnie czekoladowy tort i obłędny sernik. 

 

ZOBACZ JESZCZE

Newsletter

Zapisz się do newslettera i otrzymuj powiadomienia o nowych przepisach.

© CHOCOLOLO 2020 – 2023. Rozpowszechnianie, kopiowanie i przetwarzanie materiałów, zdjęć oraz tekstów z bloga jest zabronione.

logo chocololo