Przepysznie kokosowo-migdałowy sernik Raffaello na spodzie z herbatników, kokosowych wafelków i migdałów. Masa serowa jest idealnie słodka, lekko kokosowa dzięki dodatkowi musu kokosowego. Nie mogło w niej zabraknąć sporej ilości …
Krem krówkowy (do tortów i deserów)
Puszysty, lekki krem krówkowy do tortów i deserów. Krem jest delikatny, o słodkim, karmelowym smaku. Sprawdzi się do lekkich torów na biszkoptach, z dodatkami takimi jak owoce, musów. Będzie świetny …
Biszkopt kakaowy (bez proszku do pieczenia)
Puszysty, lekki biszkopt kakaowy do tortu, bez dodatku proszku do pieczenia. Wystarczą 4 składniki, żeby wyczarować ten puchaty, pięknie i równo wyrośnięty biszkopt. Klucz do sukcesu to porządne ubicie całych …
Te małe kuleczki zachwycają. To takie maleńkie, pyszne serniczki ukryte pod warstwą kruchej czekolady. Nie można przestać ich jeść, sama na pewno będę robić je jeszcze nie raz. Są naprawdę …
Babeczki czekoladowe z kremem krówkowym
Czekoladowe babeczki z orzechowym nadzieniem, czekoladową polewą i dużą ilością kremu krówkowego. Babeczki są mięciutkie, puszyste. Nadzienie jest gęste, fajnie orzechowe i zastyga w lodówce. Wierzch polany jest mleczną czekoladą, …
Ciasto z rabarbarem, jabłkami i czekoladą
Mięciutkie ciasto z rabarbarem, jabłkami i czekoladą. Właściwie z jednym jabłkiem! Ciasto jest pyszne, wilgotne i pełne dodatków. Czekolady nie ma zbyt dużo, dzięki czemu nie dominuje w cieście. Czuć …
Blondie z rabarbarem
Koniecznie spróbujcie przepisu na blondie z rabarbarem. To przepyszne, słodkie ciasto z dużą ilością białej czekolady i przełamującym tę słodycz rabarbarem. Kwaśny akcent do blondie pasuje idealnie. Ciasto jest proste …
Ciasteczka z pastą pistacjową i białą czekoladą
Kruche, czekoladowe ciasteczka z dołkiem wypełnionym białą czekoladą rozpuszczoną z pyszną pastą pistacjową. Do tego kilka paseczków gorzkiej czekolady i pistacji do dekoracji. Ciasteczka są przepyszne, wyglądają świetnie i podejrzewam, …