Jak zrobić kandyzowaną skórkę pomarańczową? Bardzo prosto i w dalszej części wszystkiego się dowiecie. Kandyzowana skórka przydaje się do wielu deserów i wypieków, szczególnie świątecznych. Możecie ją wykorzystać do czekoladowych …
Świąteczny budyń czekoladowo-piernikowy
Aksamitny budyń czekoladowo-piernikowy to będzie świąteczny hit. Deser jest przepyszny, sam budyń jest idealnie gęsty, czekoladowy z dodatkiem przyprawy piernikowej i cynamonu. Podany z pierniczkami i bitą śmietaną… Rewelacja. Do …
Pomarańczowe brownie z orzechami włoskimi
Brownie w przepysznym, aromatycznym i chrupiącym wydaniu. Może upieczecie je na Święta? Pomarańczowe brownie z orzechami włoskimi jest rewelacyjne. Mocno czuć pomarańczową skórkę, orzechy chrupią, a w tle czuć nutę …
Ciasteczka migdałowo-cynamonowe w czekoladzie
Kruche, maślane ciasteczka migdałowo-cynamonowe zanurzone w czekoladzie. Te ciasteczka wyciskamy na blachę przy pomocy worka cukierniczego z dekoracyjną tylką. Polecam sporą tylkę, ale o tym przeczytacie we wskazówkach, więc napiszę …
Tartaletki czekoladowo-malinowe
Co prawda mamy listopad i większość z Was ma pewnie ochotę na świąteczne słodkości, ale ja wyskoczę z tartaletkami czekoladowo-malinowymi. Świeżych malin już nie ma, ale są liofilizowane. Wystarczy tylko …
Sernik z masłem orzechowym na biszkoptowym spodzie
Cóż to był za sernik! Nie wiem kiedy zniknął, widziałam go tylko chwilę. Ciekawy spód, bo herbatnikowe lub kruche spody na blogu pojawiają się bardzo często. Teraz wymieszałam połamane biszkopty …
Kakaowo-kawowe ciasteczka, które przypominają wyglądem ziarna kawy. A w dodatku są naprawdę smaczne. Krucho-miękkie i z mocno wyczuwalnym kawowym smakiem. Oprócz tego, że ciekawie się prezentują to robi się je …
Babeczki migdałowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym
Zakochacie się w tych słodkich, migdałowo-pomarańczowych babeczkach z czekoladowym kremem. Maksymalnie aromatyczne, mięciutkie i przepyszne. Na wierzchu mają zapieczone płatki migdałów, które wcześniej mieszamy z miodem. Pod tym złocistym kapeluszem …