Bardzo prosta i ekspresowa do przygotowania roladka kokosowo-czekoladowa, którą przygotujecie bez pieczenia. Kiedyś był to całkiem popularny przepis i być może pamiętacie ten niezwykle słodki deser. Jeśli roladkę widzicie pierwszy …
Dyniowe drożdżówki z czekoladą i orzechami
Od razu napiszę, że dyniowe drożdżówki z czekoladą i orzechami są znakomite. Drożdżowe ciasto z dodatkiem puree z dyni jest mięciutkie, puszyste i wilgotne, a w dodatku ma piękny kolor. …
Czekoladowy torcik orzechowo-musowy
Delikatny, czekoladowy torcik orzechowo-musowy zachwyci Was swoją lekkością i subtelnym smakiem orzechów. Ciasto do torciku pochodzi ze strony hotelu Sacher, gdzie można znaleźć przepis na słynny tort czekoladowy z konfiturą …
Popękane ciasteczka „chocolate crinkles”
Chocolate crinkle cookies to popękane czekoladowe ciasteczka, które wypiekane są w okresie zimowo-świątecznym w USA. Mocno kakaowe, delikatne w środku i obtoczone w cukrze pudrze przed pieczeniem. Podczas pieczenia rosną, …
Ucierane ciasto z jabłkami i białą czekoladą
Mięciutkie i puszyste, ucierane ciasto z jabłkami i białą czekoladą. Posypane cukrowo-cynamonową posypką, która fajnie się zapieka, tworząc chrupką skorupkę. Jeśli macie składniki w temperaturze pokojowej, to przygotujecie ciasto bardzo …
Łaciate ciasto czekoladowo-pomarańczowe
Uwielbiam niepozorne i proste ciasta, które są tak dobre, że nie można się od nich oderwać. To łaciate ciasto czekoladowo-pomarańczowe wołało z kuchni, aby przyjść i ukroić sobie kolejny kawałek. …
Czekoladowy chlebek bananowy
Dwa bardzo dojrzałe banany w koszyku na stole sygnalizowały swoimi brązowymi plamami, że są wystarczająco słodkie i można zrobić z nich chlebek. Jest i on. Chlebek czekoladowy, mięciutki i puchaty. …
Tarta czekoladowo-orzechowa
Prosta i smaczna tarta czekoladowo-orzechowa, która smakuje fantastycznie z bitą śmietaną lub gałką lodów. Bez podpiekania spodu. Kruche ciasto kakaowo-orzechowe wypełnia delikatna masa czekoladowa z orzechami laskowymi. Jest podobna do …