Małe czekoladowe pająki z pysznych pralinek i czekoladowych draży. Bardzo proste i szybkie do przygotowania. Mogą być samodzielną, słodką przekąską na Halloween (i nie tylko) lub ozdobą ciasta, sernika lub …
Musowe ciasto z czekoladą i gruszkami
Ciasto bez pieczenia, niby podobne do musowego ciasta z białą czekolada i śliwkami, jednak zupełnie inne w smaku. Tutaj na posmarowanych czekoladą (rozpuszczoną w śmietance) herbatnikach jest mus czekoladowy. Intensywnie …
Pomarańczowe bułeczki ze śliwkami, czekoladą i syropem
Małe, pulchne, drożdżowe ślimaczki z pięknym pomarańczowym aromatem. W środku znalazła się konfitura śliwkowa i posiekana gorzka czekolada. Żeby dodać słodyczy i czekoladowo-cynamonowego akcentu koniecznie polejcie ciepłe bułeczki lepkim syropem. …
Musowe ciasto z białą czekoladą i śliwkami
Delikatne i puszyste musowe ciasto z białą czekoladą i śliwkami. To ciasto bez pieczenia, przygotowane na posmarowanych czekoladą herbatnikach. Do tego słodki mus z białej czekolady i mus ze śliwek …
Tort czekoladowo-kawowy z Amaretto
Ten tort powinien posmakować miłośnikom kawy i aromatu Amaretto. Wspaniałe i pełne smaku połączenie. Mamy w nim biszkopt genueński, czyli taki z dodatkiem masła. Jego czekoladowa wersja z kakao już …
Maślany krem czekoladowy z mlekiem skondensowanym
Na blogu znajdziecie już czekoladowy krem maślany z mlekiem skondensowanym, który przygotowuje się z kakao. Ten jest z roztopioną czekoladą. Delikatnie czekoladowy, gładki i jedwabisty. Maślany krem czekoladowy jest idealny …
Deserki z musem z białej czekolady i malinami
Lekki, puszysty mus z białej czekolady, maliny i biszkopt wymieszany z wiórkami kokosowymi i Malibu. Ale to było dobre! Użyłam biszkoptu genueńskiego, jasnej wersji czekoladowego biszkoptu który już znacie. Można …
Mus czekoladowo-kawowy (do tortu)
Połączenie kawy i czekolady w pysznym musie. Możecie wykorzystać go do tortu i do deserków. Myślę, że żaden smak nie dominuje. Kawa jest idealnie wyczuwalna, ale nie przebija zbyt mocno …