Kilkukrotnie przygotowywałam domową posypkę czekoladową zanim postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. A posypka jest naprawdę super i nadaje się do ciast, deserów, dekoracji czego tylko chcecie. No i jest …
Bananowe oponki w czekoladzie (pieczone)
Do czekoladowej kolekcji pieczonych oponek dołączają rewelacyjne oponki bananowe w gorzkiej czekoladzie. Są bardzo aromatyczne, miękkie i wilgotne. Przypomnę Tort Pączek, który jest niesamowicie ciekawy w smaku. Ciasto z dodatkiem …
Sernik czekoladowo-kokosowy na zimno
Ale to jest dobry sernik czekoladowo-kokosowy! Herbanikowo-czekoladowy spód, masa kokosowa z wiórków, śmietanki i białej czekolady. Do tego kremowa, mocno czekoladowa masa serowa i czekoladowa polewa. Dekoracja także odrobinę kokosowa. …
Wegański mus czekoladowy z Oreo
Rewelacyjny mus, idealny dla każdego wielbiciela czekolady. Puszysty, delikatny i oczywiście bardzo, bardzo czekoladowy. Wegański mus zrobicie szybko i jest prosty do przygotowania. Wystarczy schłodzić go 1-2 godziny i gotowe. …
Metrowiec
Ciasto Metrowiec to klasyka wśród ciast. Sama się dziwię, że tak długo nie pojawiał się na blogu. Jednak nic straconego! Jest i można go śmiało przygotowywać. Metrowiec to pyszne ciasto, …
Krem czekoladowo-orzechowy z daktylami (wegański)
Pyszny, wegański krem do wyjadania łyżeczką. Chociaż nada się także do naleśników, gofrów, tostów, chałki i co tam jeszcze wpadnie do głowy. Krem czekoladowo-orzechowy składa się z zaledwie 4 składników …
Czekoladowe gofry owsiane (bezglutenowe)
Gofry superchrupkie, bezglutenowe i pysznie kakaowe. Przygotowałam je z bezglutenowych płatków owsianych i mąki kukurydzianej. Takie gofry są idealne na śniadanie. Można je podać z jogurtem, serkiem waniliowym i owocami. …
Chocotorta – argentyńskie ciasto czekoladowo-kajmakowe
Ciasto Chocotorta to deser argentyński, bardzo popularny i często przygotowywany w tym kraju. Ponoć najczęściej przygotowuje się go w domach na przyjęcia urodzinowe. To ciasto bez pieczenia, składające się z …