Piekarnik rozgrzać do 170 stopni C(góra-dół), formę na muffinki wyłożyć papilotkami.
Mąkę z proszkiem wymieszać w miseczce i odłożyć.
W misce zmiksować jajka z nutellą (ok. 1 minuty; mikser, końcówki do ubijania), przesiać do masy mąkę z proszkiem i wymieszać.
Ciasto nałożyć do papilotek do 3/4 wysokości.
Babeczki piec 20 minut, wyjąć z piekarnika i po lekkim ostudzeniu przenieść na kratkę do całkowitego wystudzenia.
Przygotowanie kremu
Gdy babeczki wystygną, w powstałe dołki nałożyć po łyżeczce kremu czekoladowo-orzechowego i rozsmarować.
Do miski dać mascarpone, wsypać cukier puder i wlać śmietankę. Ubijać (mikser;końcówki do ubijania) do powstania gęstego, puszystego kremu. Zajmie to ok. 2-3 minuty.
Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z dekoracyjną tylką i ozdobić babeczki.
Na wierzchu każdej babeczki ułożyć truskawkę.
Słowo kluczowe babeczki, babeczki czekoladowe, babeczki z kremem, krem, nutella, truskawki