Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Odłożyć.
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Zajmie to 3-4 minuty. Dodać jajko i zmiksować do połączenia.
Do masy przesiać mieszankę mąki i wymieszać szpatułką do powstania jednolitego ciasta. Odłożyć je na 10 minut.
W tym czasie podzielić marcepan na 15 kawałków (po 10 g każdy), ulepić z niego kuleczki i odłożyć.
Przygotować tacę/blaszkę i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Osobno przygotować kawałek papieru do pieczenia i położyć go na blacie. Na nim będą przygotowywane ciastka.
Z ciasta odrywać kawałki po ok. 31-32 g. Każdy kawałek podzielić na dwie równe części i uformować z nich kulki. Położyć je na przygotowanym kawałku papieru z spłaszczyć. Kulkę marcepanu spłaszczyć i położyć na jednym kawałku ciasta. Przykryć go drugim kawałkiem, delikatnie zlepić brzegi i wyrównać.
Ciastko odłożyć na przygotowaną blaszkę. W ten sposób przygotować resztę ciastek, układając je w odstępach. Schłodzić ciastka przez 30 min.
W tym czasie rozgrzać piekarnik do 180 stopni C (góra-dół).
Ciastka piec 15 minut. Wyjąć je z piekarnika i po 3-4 minutach przenieść na kratkę do studzenia.
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Ciastka zanurzać do połowy. Nadmiar czekolady ze spodu zdjąć nożem/szpatułką. Odkładać ciastka z powrotem na blaszkę.
Ciastka posypać pokruszonymi cukierkami.