Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Mniejszy
Normalny
Większy
MALINOWY KREM MAŚLANY Z MLEKIEM SKONDENSOWANYM (Z MALINAMI LIOFILIZOWANYMI)
Joanna | chocololo.pl
Gładki, pysznie malinowy krem maślany do tynkowania i dekoracji tortów.
WYDRUKUJ PRZEPIS
PRZYPNIJ PRZEPIS
UDOSTĘPNIJ PRZEPIS
SKŁADNIKI
250
g
masła
(miękkie, ale lekko chłodne)
200
g
mleka skondensowanego
25
g
malin liofilizowanych
(zmielonych na puder)
PRZYGOTOWANIE
Masło umieścić w misce i ubijać (ok. 7-8 minut) aż będzie puszyste i jasne.
Miksując na najmniejszych obrotach wlewać powoli mleko skondensowane, następnie na najwyższych ubijać 1-2 minuty, aż powstanie gęsty, puszysty krem.
Do kremu wsypać puder malinowy i ubijać jeszcze minutę.
WSKAZÓWKI
Przygotowany krem maślany wystarczy do otynkowania tortu o średnicy 18 cm i wysokości 8-9 cm.
Słowo kluczowe
krem do tortu, krem malinowy, krem maślany, maliny, mleko skondensowane