Cofnij
malinowy krem maślany z mlekiem skondensowanym (z malin liofilizowanych)

MALINOWY KREM MAŚLANY Z MLEKIEM SKONDENSOWANYM (Z MALINAMI LIOFILIZOWANYMI)

Joanna | chocololo.pl
Gładki, pysznie malinowy krem maślany do tynkowania i dekoracji tortów.

SKŁADNIKI
  

  • 250 g masła (miękkie, ale lekko chłodne)
  • 200 g mleka skondensowanego
  • 25 g malin liofilizowanych (zmielonych na puder)

PRZYGOTOWANIE
 

  • Masło umieścić w misce i ubijać (ok. 7-8 minut) aż będzie puszyste i jasne.
  • Miksując na najmniejszych obrotach wlewać powoli mleko skondensowane, następnie na najwyższych ubijać 1-2 minuty, aż powstanie gęsty, puszysty krem.
  • Do kremu wsypać puder malinowy i ubijać jeszcze minutę.

WSKAZÓWKI

Przygotowany krem maślany wystarczy do otynkowania tortu o średnicy 18 cm i wysokości 8-9 cm.
Słowo kluczowe krem do tortu, krem malinowy, krem maślany, maliny, mleko skondensowane