Formę wyłożyć papierem do pieczenia (można nasmarować ją wcześniej masłem, aby papier dobrze się przykleił).
Dno formy wyłożyć herbatnikami. Oreo połamać lub pokroić na kawałki i odłożyć.
Białą czekoladę połamać na kostki i włożyć do metalowej miseczki, rozpuścić ostrożnie w kąpieli wodnej, wymieszać i odstawić do wystudzenia.
Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia na 10 minut. Po tym czasie żelatynę podgrzać w garnuszku i odstawić do ostudzenia, powinna pozostać płynna.
Do miski włożyć twaróg i zmiksować (można blenderem) i powoli dodawać ostudzoną czekoladę.
W osobnej misce ubić śmietankę na gęstą i puszystą masę. Do masy serowej energicznie wmieszać przestudzoną żelatynę. Następnie delikatnie, przy pomocy szpatułki wmieszać śmietankę.
Do masy wsypać Oreo i wymieszać szpatułką. Masę serową przenieść na herbatniki i wyrównać. Włożyć do lodówki. Gdy masa lekko stężeje (po 1-2 godzinach) przygotować ganache.