Na stolnicy podsypanej mąką rozwałkować wyrośnięte ciasto. Ma mieć kształt zbliżony do prostokąta i grubość ok 0,5 cm.
Na ciasto wyłożyć nadzienie i równo rozsmarować.
Ciasto zwinąć w roladkę (od dłuższego boku) i pokroić na 12 równych części. Przygotowane bułeczki ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Przykryć bułeczki czystą ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu na 30 minut.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Piec bułeczki ok. 20 minut, aż wyrosną i lekko zbrązowieją. Upieczone bułeczki wyjąć z piekarnika i przygotować polewę.
Polewa. W kąpieli wodnej podgrzać masło orzechowe z masłem, wsypać cukier i sól, wymieszać dokładnie. Gdy polewa nabierze płynnej konsystencji (jak gęsty lukier) można polać nią bułeczki, następnie posypać czekoladą.