Cofnij
krem z masłem orzechowym do tortu

KREM Z MASŁEM ORZECHOWYM DO TORTU

Joanna | Chocololo
Pyszny krem z masłem orzechowym. Jest idealny do przełożenia tortu, do ciast, deserów czy babeczek.

SKŁADNIKI
  

  • 250 g mascarpone (dobrze schłodzonego)
  • 250 g masła orzechowego
  • 60 g cukru pudru
  • 300 ml śmietanki 36% (dobrze schłodzonej)

PRZYGOTOWANIE
 

  • W misce dokładnie wymieszać (można krótko zmiksować) masło orzechowe, mascarpone i cukier puder.
  • Śmietankę ubić na gęstą pianę (nie na sztywno, ale powinny być widoczne ślady po mieszadle) i delikatnie, przy pomocy szpatułki wmieszać do mascarpone z masłem orzechowym.
  • Krem wykorzystać od razu po przygotowaniu.

WSKAZÓWKI

Przygotowany krem Oreo z czekoladą wystarczy do przełożenia 2 warstw biszkoptu/ciasta o średnicy 18 cm. Każda warstwa kremu będzie mieć ok. 1,5 cm wysokości.
Słowo kluczowe krem, krem do tortu, mascarpone, masło orzechowe, śmietanka, tort