Cofnij
krem z mascarpone (do tortów i deserów)

KREM Z MASCARPONE (DO TORTÓW I DESERÓW)

Joanna | chocololo.pl
Najprostszy krem do tortów i deserów z 3 składników. Puszysty, gęsty i cudnie śmietankowy.

SKŁADNIKI
  

  • 500 ml śmietanki 36% (dobrze schłodzonej)
  • 250 g mascarpone (dobrze schłodzonego)
  • 40 g cukru pudru

PRZYGOTOWANIE
 

  • W dużej misce zmiksować przez chwilę (kilka sekund, tylko do połączenia) mascarpone. Dodać śmietankę, cukier puder i ubijać do powstania puszystego, gęstego kremu.
  • Ubijanie kremu zajmuje ok. 2 minuty.

WSKAZÓWKI

Przygotowany krem z mascarpone wystarczy do przełożenia 2 warstw biszkoptu/ciasta o średnicy 18 cm. Każda warstwa kremu będzie mieć ok. 1,5-2cm wysokości .
Słowo kluczowe krem, krem do tortu, mascarpone, śmietanka, torcik, tort