Cofnij
krem z białą czekoladą

KREM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Joanna | chocololo.pl
Puszysty, słodki krem z białą czekoladą. Idealny do torów, babeczek i innych deserów.

SKŁADNIKI
  

  • 400 ml śmietanki 36%
  • 250 g mascarpone (dobrze schłodzonego)
  • 200 g czekolady białej

PRZYGOTOWANIE
 

  • Śmietankę podgrzać w garnuszku prawie do wrzenia. Dodać połamaną, białą czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia. Zdjąć z ognia, odstawić do ostudzenia, następnie schłodzić w lodówce min. 12 godzin.
  • Do miski dać mascarpone, chwilkę zmiksować (kilka sekund) i dodać zimną śmietankę z czekoladą. Ubijać 2-3 minuty do powstania gęstego, puszystego kremu.

WSKAZÓWKI

Przygotowany krem z białej czekolady wystarczy do przełożenia 2-3 warstw biszkoptu/ciasta o średnicy 18 cm. Każda warstwa kremu przy 2 przełożeniach będzie mieć ok. 1,5 cm wysokości, a przy trzech 1 cm.
Słowo kluczowe biała czekolada, krem, krem czekoladowy, krem do tortu, krem z białą czekolada, krem z mascarpone