Przygotować nasączenie. Mleko podgrzać prawie do wrzenia w garnuszku, dodać połamaną na kostki czekoladę i zdjąć z ognia. Wymieszać do rozpuszczenia czekolady, przelać do głębszego talerza i odstawić do ostudzenia.
Przygotować krem. Do miski dać masacrpone i nutellę, zmiksować lub wymieszać szpatułką do dokładnego połączenia. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z dekoracyjną tylką.
Posiekane orzechy wysypać na talerz.
Na połowie biszkoptów (od wewnętrznej strony) wycisnąć porcję kremu i przykryć je pozostałymi biszkoptami. Lekko docisnąć. Z zewnątrz posmarować biszkopty cieniutką warstwą kremu.
Złożone biszkopty zanurzać dokładnie z każdej strony w mleku z czekoladą. Następnie delikatnie obtoczyć w posiekanych orzechach.
Tak przygotowane biszkopty odkładać na talerz lub do papilotek (takich na muffinki) wcześniej lekko rozłożonych.
Pozostałym kremem udekorować biszkopty. Całość schładzać w lodówce ok. 2 godziny.
Słowo kluczowe ciasto bez pieczenia, deser, deser bez pieczenia, deser czekoladowy, nutella, orzechy laskowe