CHRUPKI ORZECHOWE W CZEKOLADZIE
Joanna | Chocololo
Przepis wybitnie prosty do przygotowania i zaskakująco smaczny. Połączenie słonych, orzechowych chrupków i czekolady.
- 120 g chrupków orzechowych
- 50 g czekolady gorzkiej
- 50 g czekolady mlecznej
- 30 g masła orzechowego
Tacę wyłożyć papierem do pieczenia. Odłożyć.
W kąpieli wodnej rozpuścić razem połamaną na kostki czekoladę i masło orzechowe. Wymieszać i odłożyć do lekkiego ostudzenia.
Chrupki wsypać do miski. Wlać letnią czekoladę z masłem orzechowym i wymieszać delikatnie szpatułką.
Wyłożyć chrupki na papier i schować do lodówki na 30 minut.
Słowo kluczowe chrupki, czekolada gorzka, czekolada mleczna, masło orzechowe