Cofnij
chrupki orzechowe w czekoladzie

CHRUPKI ORZECHOWE W CZEKOLADZIE

Joanna | Chocololo
Przepis wybitnie prosty do przygotowania i zaskakująco smaczny. Połączenie słonych, orzechowych chrupków i czekolady.

SKŁADNIKI
  

  • 120 g chrupków orzechowych
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 50 g czekolady mlecznej
  • 30 g masła orzechowego

PRZYGOTOWANIE
 

  • Tacę wyłożyć papierem do pieczenia. Odłożyć.
  • W kąpieli wodnej rozpuścić razem połamaną na kostki czekoladę i masło orzechowe. Wymieszać i odłożyć do lekkiego ostudzenia.
  • Chrupki wsypać do miski. Wlać letnią czekoladę z masłem orzechowym i wymieszać delikatnie szpatułką.
  • Wyłożyć chrupki na papier i schować do lodówki na 30 minut.
Słowo kluczowe chrupki, czekolada gorzka, czekolada mleczna, masło orzechowe