Formę 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Odłożyć.
Kandyzowaną skórkę posiekać, orzechy i wiśnie z grubsza posiekać. Odłożyć.
Do garnuszka dać masło, miód i wlać śmietankę. Podgrzewać, mieszając często do rozpuszczenia miodu i masła. Całość powinna być gorąca, zdjąć garnuszek z ognia i dodać połamaną czekoladę, po chwili wymieszać do rozpuszczenia.
Zostawić czekoladową masę na 1-2 minuty i zblendować. Czekolada będzie gładka, lśniąca. Odłożyć ją na kilka minut, żeby lekko ostygła.
Do czekolady wsypać bakalie, wymieszać. Wyłożyć masę do przygotowanej foremki i wyrównać. Gdy całkiem ostygnie, włożyć ją do lodówki na min. 3 godziny.
Przygotować tacę wyłożoną papierem do pieczenia. Gdy masa dobrze się schłodzi wyjąć ją (razem z papierem) na blat, posypać wierzch kakao i pokroić na kwadraciki. Na talerz wysypać kakao, obtaczać w nim trufle i odkładać na przygotowaną tacę. Trufle schłodzić jeszcze godzinę i przenieść do szczelnego pudełka.