Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski lub malaksera. Wyrobić szybko gładkie ciasto.
Blaszkę lub tackę wyłożyć papierem do pieczenia.
Z ciasta uformować niewielkie kulki (ok. 20 gram każda) i ułożyć zachowując odstęp.
W każdej kulce zrobić spore wgłębienie. Schować uformowane ciastka do lodówki na 30 minut.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Ciastka piec ok. 15 minut, aż zaczną się rumienić.
Ciastka wyciągnąć z piekarnika, po kilku minutach przenieść na kratkę do studzenia. Zostawić do wystudzenia.
Przygotować sos krówkowy. Krówki połamać i włożyć do garnuszka z grubym dnem. Dolać śmietankę i podgrzewać, pilnując i mieszając co jakiś czas.
Sos powinien być gładki, bez grudek. Napełniać nim wgłębienia w ciastkach, zostawiając trochę miejsca na czekoladę.
Włożyć ciastka do lodówki na czas roztapiania czekolady. Sos w tym czasie powinien trochę zastygnąć.
Czekoladę połamać i roztopić w kąpieli wodnej. Polewać nią ciastka.
Orzechy posiekać, posypać ciasteczka. Włożyć je do lodówki, tylko do zastygnięcia czekolady.