Maliny umyć i zblednować, następnie dokładnie przetrzeć przez sito do garnuszka. Wsypać cukier i gotować na średnim ogniu pilnując i mieszając je często.
Maliny gotować przez ok. 10 minut aż zredukują się, zgęstnieją i będą ładnie błyszczące. Odstawić je do ostudzenia. Podczas dodawania do ubitego masła powinny mieć temp. pokojową.
Masło umieścić w misce i ubijać (ok. 7-8 minut) aż będzie puszyste i jasne.
Miksując na najmniejszych obrotach wlewać powoli mleko skondensowane, następnie na najwyższych ubijać 1-2 minuty, aż powstanie gęsty, puszysty krem.
Do kremu wlać przygotowane maliny i ubijać do połączenia składników.
WSKAZÓWKI
Przygotowany krem maślany wystarczy do otynkowania tortu o średnicy 18 cm i wysokości 8-9 cm.
Słowo kluczowe krem do tortu, krem malinowy, krem maślany, maliny, mleko skondensowane