Piekarnik nagrzać do 120 stopni C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
W misce umieścić białka, ubijać chwilę, aż lekko się spienią i dodać szczyptę soli. Ubijać dalej, aż zwiększą swoją objętość i powstanie gęsta piana (ale nie bardzo sztywna).
Dodawać cukier stopniowo, po 1 łyżce. Cały czas ubijać, kiedy dodany cukier się rozpuści i nie będą widoczne grudki, można dodać kolejną łyżkę. I tak, aż cały cukier zostanie dodany. Na koniec wsypać cynamon i miksować kilka sekund.
Gotowa piana powinna być gęsta i lśniąca. Przełożyć ją do worka cukierniczego z dekoracyjną tylką. Wyciskać na papier do pieczenia bezowe gniazdka, formując 6 krążków o średnicy ok. 8 cm. Włożyć do piekarnika.
Piec w temperaturze 120 stopni C przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 90 stopni i piec jeszcze przez 50 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 60 stopni, włączyć termoobieg i suszyć bezy ok. 1,5-2 godziny. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić bezy w piekarniku do ostudzenia.