Mąkę, masło pokrojone w kostkę, kakao i cukier umieścić w malakserze lub w misce. Szybko posiekać nożem/zmiksować na kruszonkę, dodać przyprawę, jogurt i żółtka. Zagnieść na jednolite ciasto, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić przez 1 godzinę.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Formę na muffiny wysmarować masłem i oprószyć mąką.
Stolnicę obficie podsypać mąką i rozwałkować większą część ciasta (pozostałą zostawić w lodówce) na grubość 3-4 mm. Wykrawać koła o średnicy większej niż otwór na babeczkę.
Wykrojonymi kołami wyłożyć foremkę na muffinki, dociskając delikatnie ciasto do dna i brzegów.
Babeczki napełnić śliwkami aż po brzegi.
Rozwałkować pozostałe ciasto, wykroić koła o górnej średnicy babeczki, a w kołach gwiazdki lub inne kształty. Przykryć nimi babeczki, można skleić brzegi.
Piec 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika zostawić w foremce na 5 minut. Po tym czasie przenieść babeczki na kratkę do studzenia.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.