Piekarnik nagrzać do 175 stopni C, formę wysmarować masłem i wysypać mąką.
Masę kajmakową wymieszać z masłem orzechowym i odłożyć.
W misce wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę. Odłożyć.
W osobnej misce rozgnieść banany na papkę, dodać jogurt, jajka, olej rzepakowy, cukier i cukier waniliowy. Wymieszać dokładnie.
Do masy przesiać suche składniki wymieszać, ale nie długo, tylko do połączenia.
Część ciasta wyłożyć do formy i wyrównać. Na ciasto wyłożyć nadzienie, na środku, żeby nie dotykało formy (jak na zdjęciu) i przykryć resztą ciasta. Wyrównać.
Babkę piec ok. 55 minut, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i zostawić by przestygła. Jeszcze lekko ciepłą wyjąć z formy i zostawić do całkowitego wystudzenia.
Przygotować polewę. W kąpieli wodnej rozpuścić połamaną na kostki czekoladę z olejem. Wymieszać i odłożyć do ostygnięcia i lekkiego zgęstnienia. Polać babkę czekoladą.