Wszystkie składniki na ciasto umieścić w malakserze lub w misce. Szybko zagnieść/wyrobić jednolite ciasto, uformować w kulę i zawinąć w folię spożywczą. Schłodzić w lodówce min. 1 godzinę.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C (góra-dół), blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto wyjąć z lodówki, przekroić na pół, jedną połowę zostawić w lodówce. Drugą zostawić na 2 minuty w temperaturze pokojowej.
W tym czasie podsypać stolnicę/blat mąką. Rozwałkować ciasto na grubość ok. 3 mm. Wykrawać foremką do ciastek koła o średnicy 4 cm i układać na blaszce w niewielkich odstępach. Ciastka niewiele urosną.
Piec ciastka ok. 12-13 min, aż się lekko zarumienią. Po wyjęciu z piekarnika zostawić na blaszce przez 2-3 minuty i przenieść na kratkę do studzenia.
W czasie pieczenia przygotować drugą blachę ciastek z ciasta, które zostało w lodówce. Upiec i przenieść na kratkę.