Piekarnik nagrzać do 180 stopni C, blachę (na wyposażeniu piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia.
W misce wymieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.
W drugiej misce utrzeć masło z cukrami, dodać jajko i miksować do połączenia. Do masy przesiać mąkę z kakao i proszkiem. Zmiksować do powstania jednolitej masy. Nie miksować dłużej.
Masę podzielić na 15 porcji, z każdej porcji formować po 2 równe kulki. Spłaszczyć je i na jedną część nakładać porcję zmrożonego nadzienia. Przykryć nadzienie drugą częścią ciasta, zlepić delikatnie brzegi i uformować. Odłożyć na blaszkę. I tak ze wszystkimi porcjami ciasta.
Przygotowane ciastka włożyć do lodówki na min. 30 minut.
Ciastka ułożyć w odstępach na blaszce. Piec ok. 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika poczekać kilka minut i przenieść ciastka na kratkę do studzenia.