Piekarnik nagrzać do 180 stopni C, formę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia.
Maliny umyć, osuszyć i odłożyć.
Wszystkie składniki na ciasto umieścić w malakserze lub w misce (jeżeli wyrabiamy ręcznie, siekamy ciasto nożem, lub szybko zagniatamy rękami). Zmiksować krótko i dolać wódkę.
Miksować aż ciasto będzie na granicy mokrego piasku i formującego się, jednolitego ciasta. Przełożyć je do miski, bardzo szybko zagnieść i uformować kulę. W cieście mogą pozostać większe oczka masła, ciasto nie może się zbytnio podgrzać, ani być zbyt długo wyrabiane.
Oddzielić 2/3 ciasta i wylepić nim równo dno formy (zrobić odrobinę wyższe boki, tak 1 cm). Wyłożyć na ciasto równomiernie nutellę, następnie poukładać maliny (można je wcześniej przekroić na połówki). Z pozostałego ciasta odrywać kawałki i układać na wierzchu.
Piec 40-45 minut aż wierzch będzie ładnie wypieczony, kruszonka złota. Wyjąć i ostudzić w formie.