Piekarnik nagrzać do 180 stopni C, keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.
W małym garnuszku rozpuścić olej kokosowy razem z miodem, zdjąć z palnika do ostudzenia.
W misce rozgnieść banany, dodać jajka, cukier i wymieszać. Wlać wystudzony olej z miodem i ponownie wymieszać całość.
Dodać mielone orzechy, przesianą mąkę ryżową z proszkiem i sodą, kakao i przyprawę do piernika. Wymieszać dokładnie ciasto.
Czekoladę i śliwki pokroić w małe kawałki i dodać do ciasta, wymieszać i przełożyć ciasto do keksówki.
Piec ok. 40-45 minut, lub do suchego patyczka. Po lekkim ostudzeniu przełożyć ciasto z keksówki na kratkę do całkowitego wystudzenia.
Przygotować polewę. W garnuszku z grubym dnem podgrzać olej kokosowy, dodać połamaną czekoladę i zdjąć z ognia. Wymieszać gdy czekolada się rozpuści. Polać ciasto i podawać, gdy polewa lekko przestygnie.